Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların Kıyı Ege ve Çanakkale, Balıkesir ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında, öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas çevreleri ile sabah ilk saatlerde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale'nin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9/12

Ankara: Karla karışık yağmurlu 2/10

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı 10/17

Adana: Sağanak yağışlı 2/16

Diyarbakır: Parçalı bulutlu -1/13

Batman: Parçalı bulutlu 1/13

Van: Parçalı bulutlu -4/4 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.