Meteoroloji'den "sıcak hava dalgası" uyarısı

Meteoroloji'den "sıcak hava dalgası" uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, "sıcak hava dalgası" uyarısında bulundu. Açıklamada, bölgede hava sıcaklıklarının artacağı belirtilirken vatandaşların tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunuldu.

BATMAN - Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bölgede havaların artacağı belirtilirken vatandaşların tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunuldu.

 

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bölgemiz genelinde hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren her gün artış göstererek mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine seyredeceği tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığının üç günlük periyotta, Diyarbakır’da Cumartesi ve Pazar günü 43 Şanlıurfa’da Cumartesi günü 44, Siirt’te Pazar günü 41, Mardin’de Cumartesi –Pazar günleri 40, Batman’da Pazar günü 43 ve Şırnak’ta Pazar günü 37 derece civarında olması beklenmektedir. Yüksek sıcaklıkların yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle 10 16 saatleri arasında güneş altında kalınmaması ve koruyucu tedbirlerin alınması tavsiye edilmektedir.” denildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.