Meteorolojiden yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji, Hakkari ile Siirt'in Pervari, Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri için yoğun kar; Hatay için de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar ve kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmeler göre, Hakkari ile Siirt'in Pervari, Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Hafta sonu Hakkari ile Siirt'in Pervari, Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde yoğun kar yağışı (30-60 cm) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Hatay'da kuvvetli yağış bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Hatay'da bugün öğle saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Antakya, Samandağ, Yayladağ, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor.Cumartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler