Meteorolojiden zirai don uyarısı

Meteorolojiden zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde zirai don olayı beklediğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Karadeniz'in kıyı kesimi, Marmara'nın kuzeydoğusu ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in doğusunda yarın sabah saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Zirai don uyarısı!

Gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yer yer orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere zirai don olayı beklendiğinden, halen zirai faaliyette bulunan üreticilerin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusunun yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğusunun hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerin yağmur ve sağanak, iç kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin gece saatlerinde hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 6°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9°C

Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kar yağışlı -4°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 15°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 15°C

Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur, iç kesimleri kar yağışlı 10°C

Zonguldak: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 9°C (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler