Metin Kaplan'ın ailesi suç duyurusunda bulundu

Metin Kaplan'ın ailesi suç duyurusunda bulundu

Tedavi gördüğü hastanede jandarma tarafından apar topar cezaevine götürülen 28 Şubat mağduru Metin Kaplan'ın ailesi Edirne Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulundu.

12 yılı aşkındır tutulan 28 Şubat mağduru Metin Kaplan, ameliyat olduğu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde doktoruna haber verilmeden apar topar tekrar cezaevine götürülmesi hakkında Kaplan’ın ailesi Edirne Cumhuriyet Savcılığına şikâyet dilekçesi verdi.

Hastane personeli ile cezaevinden görevli gelen jandarma komutan hakkında suç duyurusunda bulunan Metin Kaplan’ın eşi Belkıs Kaplan, şikâyet dilekçesinde eşinin ameliyatı gerçekleştiren doktorun haberi olmadan cezaevine götürüldüğüne yer verdi.

Eşinin 31 Ağustos Çarşamba günü, ameliyat olduğunu dilekçede hatırlatan Belkıs Kaplan, “Doktor bana, eşimin antibiyotik tedavisi olacağını 15 gün hastanede kalması gerektiğini söyledi. Bayram arefesi,  görevli infaz koruma memuru asistan doktor ile birlikte eşimin kaldığı odaya geldiler. Asistan doktor eşime hitaben ismini de yanlış söyleyerek, ‘Mehmet bey bugün taburcu olacaksınız’ dedi. İnfaz koruma memuru herhangi bir şey söylemedi. Ben eşimin doktorunun bana söylediği hususları asistan doktora söyledim. Asistan doktor bana, bu konuda bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, ‘Ben bir gideyim bakayım’ dedi. Yaklaşık bir-bir buçuk saat sonra odaya infaz koruma memuru yanında jandarma görevlileriyle geldi. ‘Tamam, çıkıyorsunuz hemen hazırlanın’ dedi. Ben onlara hitaben ‘Doktorun onayını aldınız mı?’ diye sordum. Bana, iznini aldıklarını söylediler ve hızlı bir şekilde eşimi hastaneden çıkartarak cezaevine götürdüler.” dedi.

Mahkûm servisinde sadece eşinin bulunduğunu söyleyen Kaplan’ın dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Orada soyadını bilmediğim Recep isimli sağlık memuru vardı. Eşim taburcu olmadan bir gün önce, ‘Yarın siz taburcu olacaksınız’ demişti. Hâlbuki cezaevi ve doktorun bu husustan haberi yoktu. Zannedersem sağlık memuruna orada bulunmak zor geldiği için eşimin bir an önce çıkması için uğraş verdi. Bu sebeple sağlık memurundan ve eşimin taburcu olduğu gün görevli komutandan şikâyetçiyim. Çünkü komutan kaba davrandı. Bu hususta eşim gerekli tanıkları gösterebilir.”

Hatırlanacağı üzere, 31 Ağustos Çarşamba günü ameliyat olan 28 Şubat Mağduru Metin Kaplan, Kurban Bayramı arefesinde hastanede tedavisine devam edilmesi gerekirken, doktorunun haberi olmadan cezaevine götürülmüştü. (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.