Metin Yüksel şehit olduğu cami avlusunda anıldı

Metin Yüksel şehit olduğu cami avlusunda anıldı

Metin Yükselin 39’uncu şehadet yıl dönümü dolayısıyla şehit edildiği Fatih Camii avlusunda anma programı düzenlendi.

Şehit Metin Yüksel Platformu, şehadet yıl dönümü dolayısıyla Metin Yüksel'in şehit edildiği Fatih Camii avlusunda bir anma programı düzenledi.

Programa şehidin yakın arkadaşları, sevenleri ve birçok STK temsilcileri katıldı.

Akıncılar Onursal Başkanı ve Metin Yüksel'in yakın arkadaşı olan Mehmet Şahin, program öncesi yaptığı konuşmada, şehitlerin İslami davanın mihenk taşı olduğunu söyledi.

Şahin, "Ne zaman dara düşsek onların adımlarını takip ederek ancak kurtuluşa erebiliriz. O şehitler ki kendi bedenlerini feda ederek aziz İslam’ın izzet ve şerefini korumuşlardır. Biz Müslümanlar ise o şehitlerimize olan vefa borcunu bir şekilde ödemeliyiz. Bu anlamda şehadetinin 39’uncu yıldönümünde şehidimiz Metin Yüksel’i anmak ve onun mücadelesini anlamak için buraya geldik. Unutmayalım ki bu şehitlerimiz olmasaydı belki de bu camilerde ibadetimizi yapamıyor olacaktık." diye konuştu.

Program getirilen teşrik tekbirlerinin ardından, Ebubekir Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Grup İslami Direniş’in ezgileriyle devam eden program, basın açıklaması ile devam etti.

Basın açıklamasını Platform adına Muhammed Deniz yaptı. "Allah yolunda öldürülenlere, ölüler demeyin; bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız." ve "Müminler içinde öyle erler vardır ki, Allah'a vermiş oldukları ahde sadakat gösterirler, onlardan kimi bu uğurda canını fedâ etti, kimi de bu dâveti beklemektedir. Ahidlerini hiç değiştirmemişlerdir." ayetlerine atıfta bulunan Deniz, 23 Şubat 1979 günü islami hareketin genç ve öncü ismi Şehit metin yüksel tam burada bir Cuma namazı çıkışı şedit edildiğini hatırlattı.

Deniz, "21 yılı bile tamamlayamayan hayatı, hepimize aydınlık yarınlar bırakarak tevhid ve adalet mücadelesinde  inkılapçı, ıslahçı ve ümmetçi bir çizgiyi miras bırakarak işte şu soğuk taşlara uzanmış halde son buldu. O ‘şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara’ diyerek Allah’a (cellecelaluhu) verdiği sözü yerine getirmişti. Şehit Metin Yüksel, şehadetiyle bizlere tevhidin zulme, haksızlığa karşı bir direniş olduğunu, zulümlerin yeryüzünden kalkması için yegane yolun Allah (cellecelaluhu) yolunda mücadele etmek ve bu uğurda ölmek olduğunu öğretti." dedi.

Basın açıklamasının ardından kortej eşliğinde Fatih Camii'nden, Şehit Metin Yüksel'in kabrinin bulunduğu Edirnekapı Şehitliğine kadar yürüyüş yapıldı.

Yürüyüş sırasında, "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika, İncirlik Üssü kapatılsın" şeklinde sloganlar atıldı.

Program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.