Metruk  evde yaşayan Suriyeli ailenin dramı

Metruk evde yaşayan Suriyeli ailenin dramı

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mardin’in Midyat ilçesinde, dört duvarı yıkık bir eve sığınarak yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Suriyeli ailenin içler acısı durumu yürek burkuyor.

Midyat’ın Seyitler Mahallesi Turgut Özal caddesindeki  metruk bir eve iki hafta önce yerleşen  7 kişilik  Suriyeli Humud  ailesi, kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını istiyor.

Dış duvarları yıkılmış olan evin onarılmasını ve oturulacak bir duruma getirilmesini isteyen aile, İLKHA aracılığıyla  hayırseverlerden  ve yetkililerden yardım talebinde bulundu.

“Hasta olan eşimi ameliyat etmek için Türkiye’ye geldim”

Suriye’de 5 yıldır süren savaştan kaçarak, önce  Irak’a daha sonra hasta eşini ameliyat ettirmek için  Türkiye’ye geldiklerini belirten  aile reisi Heysem Humud kendilerine  yardım edilmesi talebinde bulundu.

Humud,”Gördüğünüz gibi çaresizlikten  yarısı yıkılmış bu eve yerleştik. Ev çalı çırpı ile doluydu. Temizleyip 5 çocuk ve eşimle yerleştik. Tek isteğimiz bu evi onarıp ,önümüzdeki kışı burada geçirmek. Eşim  kalp ve guatr hastasıdır. Onu ameliyat ettirmemiz gerekiyor. Elimizde avucumuzda bir şey yok. Çalışmak için bir iş olursa oruçlu halimle bile çocuklarımın ekmeği için gider çalışırım. Allah bizi ve çocuklarımızı korusun. Allah’tan ne gelirse razıyım. Ama eşimin çocuklarımın başında olmasını istiyorum. Hasta eşimin tedavi masraflarını karşılamam gerekiyor. Bizim durumumuz da ortadadır. Eşimin sürekli kullanması gereken ilaçlar var. Çocuklarıma üst baş lazım. Yiyeceğimizi koyacak bir buzdolabımız yok . Hayırseverlerden ve yetkililerden bize bir yardım eli uzatılmasını istiyoruz.” dedi.

“Karın tokluğuna yaşıyoruz”

Kaldıkları evin tadilatının yapılmasını isteyen beş çocuk annesi Hayriye Humud ise,bazen çocuklarının aç yattıklarını dile getirerek,

“İş güç yok, gördüğünüz gibi beş çocuğumla  yarısı yıkık bu evde yaşamaya çalışıyoruz. Ben   kalp hastasıyım ve guatırım var. Her ay ilaç almam lazım, ama sadece üç ayda bir alabiliyorum. Ameliyat olmam gerekiyor, ona da gücümüz yetmiyor. Bize bir çare bulsunlar. Hiç olmazsa şu evi barınmak için oturulabilir hale getirmelerini istiyorum. Babaları çalışmıyor. Bazen akşamki yemeği ertesi güne bırakıyoruz aç kalmamak için. Çocuklarım küçüktür. Çok zahmet çekiyoruz. Bize yardım edin. Allah hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.