"Mevcut müfredat evrensel değerlerle uyuşmayan unsurlar barındırıyordu"

"Mevcut müfredat evrensel değerlerle uyuşmayan unsurlar barındırıyordu"

Mardin'in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü, mevcut müfredatın evrensel değerlerle uyuşmayan unsurlar barındırdığını söyledi.

Mardin'in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, 18 Eylül'de başlayacak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni eğitim ve öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamak istediklerini ve bu konuda çalışmaların tamamlandığını söyleyen Altay, okulların son durumu, öğretmen ihtiyacı, yeni müfredat ve Fatih Projesi'yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim ve öğretim yılına 3 yeni binayla başlayacaklarını bildiren Altay, "Birincisi, Gölcük Mahallesi'nde hizmet veren Midyat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (Eski Ticaret Lisesi) Acırlı Mahallesi'nde yeni yapılan binaya taşındı, orada eğitim-öğretime devam edecek. İkincisi, yine Acırlı Mahallesi sınırları içerisindeki yeni yapılan ve bakanlıktan onay verilen Fatih Anadolu Lisesi de bu sene eğitim-öğretime başlayacak. Bu lisemizde Turgut Mete Hocamız göreve başladı. Okulun yol, su ve kanalizasyon sorunu vardı. Bunları da Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU kanalıyla fosseptik çukuru açarak, kanalizasyon, su kuyusu açarak su sorununu giderdik. Yol durumu ise stabilize olarak tamamlandı ve kısa sürede asfaltlama işlerinin de bitmesini bekliyoruz. İnşallah sezon başında yolumuz da bitmiş olacak. Üçüncüsü, Gölcük Mahallesi'ndeki lisemizden (Eski Ticaret Lisesi) boşalan binamızda ise Selahaddin Eyyübi İlk ve Ortaokulu adıyla yeni bir okul açıldı. Orada da gerekli iş ve işlemler için Ramazan Arslan Bey'i görevlendirdik. Geçen sene Fen Lisesi bünyesinde iki dersliğini kullanarak faaliyet gösteren Lokman Hekim Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ise Sur Temel Lisesi olarak kullanılan ve daha sonra milli eğitime devredilen binada faaliyetine devam edecek. Burada da Nurullah Yeşilmen Hocamızı görevlendirdik. Bu şekilde inşallah yeni eğitim-öğretim yılına sorunsuz başlayacağız." dedi.

"300 kişilik personel açığımız var"

İlçedeki öğretmen ve personel açığıyla ilgili Altay, şunları söyledi: "Nakil ve atamalar nedeniyle 300 kişilik bir öğretmen ve personel açığımız var. Bunu da 600 kadar başvuruda bulunan ücretli öğretmen ve personel istihdamıyla kapatmayı düşünüyoruz."

"Yeni müfredat değerlerimizle uyuşmalıdır"

Milli Eğitim Bakanlığının yeni bir müfredat çalışmasını 2 yıldır devam ettirdiğini dile getiren Altay, "Mevcut müfredat, yoğun olarak gereksiz ve evrensel değerlerle uyuşmayan unsurlar barındırıyordu. Bu konuda veli ve meslektaşlarımızla yapılan istişarelerle yerli ve milli, evrensel değerlerimizle uyuşan bir müfredat yenileme çalışmaları neticelendi. Müfredattan birçok fazlalık çıkarıldı, eksiklikler giderildi. Bu sene birinci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda, gelecek sene de tüm sınıflarda yeni kitapların basılmasıyla uygulanmaya başlanacak." ifadelerini kullandı.

3 aşamada uygulanması planlanan Fatih Projesi'nin merkezde devam ettiğini ancak internet ağındaki sıkıntı nedeniyle kırsal kesimde henüz istenen hizmetin olmadığını ifade eden Altay, tedarikçi firmanın tablet dağıtımı konusunda istenen şartları yerine getirmediğini ve dağıtımlara bütün Türkiye genelinde ara verildiğini bildirdi.

Midyat İmam-Hatip Lisesi bünyesinde fen ve sosyal bilimler programı başlatıldığını sözlerine ekleyen Altay, "Bu programa halkımızın büyük bir teveccüh gösterdiğini biliyoruz. Ayrıca, Bağlar Mahallesi'nde yeni bir okul yapılması konusunda çalışmalarımız olacak ancak arsa sorunu nedeniyle biraz gecikecek gibi görünüyor. İnşallah bu çalışmayı da 2019 yılı içerisinde tamamlamayı ve bakanlığımızın başlattığı normal eğitime (tam gün) geçmeyi hedefliyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm personel ve meslektaşlarımıza, velilerimize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.