"Mevcut müfredat matematiği öğretmiyor"

"Mevcut müfredat matematiği öğretmiyor"

Mevcut müfredatın matematiği öğretmediğini ifade eden uzmanlar, matematiği sınav kaygısı olmadan öğrenmenin daha doğru olduğuna dikkat çektiler.

Matematik öğretimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrullah Ayık, matematiği sınav kaygısı olmadan öğrenmenin daha doğru olduğuna dikkat çekti. Mevcut müfredat ile matematiğin zor öğrenildiğini savunan Ayık, merak uyandırarak öğrenme sağlanmasının daha doğru olduğunu söyledi.

Çocukların strese girmemesi ve kendini mutlu edecek düzeyde matematik çözmesi gerektiğini ifade eden Ayık, “Müfredatta çok soyut şeyler var. Çocuk yaşta hissederek ve görerek öğrenebiliyor, kavrayamadığı şeyleri biz onlara dayatıp yaptırmaya çalışıyoruz. Bu seferde de ne oluyor? Sevmiyorlar. Ben en sonunda şöyle diyorum; sevmiyorsunuz ama nefret etmeyin. Çocuklar, nefret etmedikleri sürece algılarını tamamen kapatmıyorlar, bu da matematik öğrenme umutları hala var demektir.” dedi.

“Öğreticilerin iyi eğitilmiş olması lazım.”

Matematiği öğretecek kişilerin iyi eğitilmiş olması gerektiğine vurgu yapan Ayık, zor olan konuları bile iyi eğitilmiş öğretmenlerin sevdirerek öğretebileceğini söyledi. Matematik öğretiminde öğretmenlerin rolünün çok büyük olduğuna değinen Ayık açıklamasına şöyle devam etti: “Öğretmenlerin rolü çok büyük. Öğreteceklerin iyi eğitilmiş olması lazım. Bazen öğretmen çok zor bir konuyu çok güzel bir şekilde öğretebilir. Öğretmenlerin de kendilerini geliştirebilmeleri için mutlu olmaları ve şartlarının uygun olması gerekiyor.”

“Matematiği sevmeyenlere kızmayalım.”

Matematik öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Ayık, matematiğin resim, müzik gibi biraz yetenek gerektirdiğinden, matematiği herkesin sevmesinin beklenmesinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Matematiği sevmeyenlere neden kızalım, sadece sevenlere imkân verelim.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler