Mevlid Kandili Diyarbakır'da dualarla ihya edildi

Mevlid Kandili Diyarbakır'da dualarla ihya edildi

Mevlid Kandili dolayısıyla camilerde düzenlenen programlara katılan Diyarbakırlılar, İslam âlemi için dua ederek bu geceyi ihya ettiler.

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından, merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii'nde Hazreti Muhammed'in mübarek veladetinin yıl dönümü dolayısıyla program gerçekleştirildi.

Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların mevlid-i şerif okumasının ardından Hazreti Muhammed'i konu alan ilahiler seslendirildi.

Aileleriyle birlikte camiye gelen vatandaşlar, namaz kılıp, İslam âleminin kurtuluşu için dua ettiler.

Bütün İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutlayan vatandaşlardan Ruhat Tunç, ümmetin birliği ve dirliği için dua edeceğini söyledi.

Tunç, "Mevlid Kandili denince aklımıza Peygamber Efendimiz, onun dünyaya teşrifi gelmeli. Tabi, insanların sadece bugün değil her gün Peygamber Efendimizi hatırlaması gerekiyor ama bugün özel bir gün. Sevdiğin bir insanın doğum günü ne kadar önemliyse Peygamber Efendimizin kutlu doğumu da bizim için değerlidir. Bu gece İslam ümmetinin birliği, dirliği için dua edeceğim. Ümmetin, her alanda kendine layık olan şeyi yapması için dua edeceğim." dedi.

"Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz"

Camiye gelip ibadet ederek Mevlid Kandili'ni ihya ettiğini dile getiren Sedat Karataş, "Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin kutlandığı gündür. Tüm müminler Peygamber Efendimize biat etmekle mükelleftir. Biz de bu gece camiye geldik. İbadetlerimizi yapacağız, dualarımızı yapacağız. İnşallah Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Programa katılan diğer vatandaşlar ise Hazreti Muhammed'in sadece bu gece değil, yılın her günü hatırlanması gerektiğini kaydettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler