Mevsimlik işçiler de 'İşsizlik Fonu'ndan faydalansın

Mevsimlik işçiler de 'İşsizlik Fonu'ndan faydalansın

​Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mevsimlik işçilerin de 'İşsizlik Fonu'ndan yararlanabilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çalıştıkları 5 ay 29 günlük süre içinde maaşlarından işsizlik sigorta fonuna kesinti yapılan ancak  işten çıktıklarında bu fondan faydalanamayan mevsimlik işçilerin sorunu Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, geçici ya da mevsimlik işçilerin çalışmadıkları süre boyunca işsizlik sigorta fonuna alınması için Kanun Teklifi verdi. Gürer, “İşsizlik Sigorta Kanununda Değişiklik Yapılması” talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, Türkiye'de birçok kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçilerin çalışmakta olduğuna dikkat çekti.

"Mevsimlik İşçi" diye adlandırılan çalışanların yılda 5 ay 29 gün çalıştığını belirten Gürer, bu işçilere kadro verilmemesi için 179’uncu günün sonunda işten çıkartıldığını söyledi. Gürer, "Yılda 12 ay çalışan ücretlilerin geçinmekte zorlandığı ülkemizde geçici statüde en fazla 5 ay 29 gün çalışan işçilerin geçinmeleri mümkün değildir. Bir de bu kişilerden işsizlik fonu kapsamında kesinti yapılmaktadır” dedi. 

Gürer, Kanun Teklifinde şunlara değindi: "Mevsimlik ve geçici işçilerimiz sosyal güvence anlamında büyük sorunlar yaşanmaktadır. Gelecek kaygısı ile çalışan geçici işçiler çoluk çocuklarının rızkından ve geleceklerinden endişelidir. Geçici işçilerimizin sorunlarını, gidermek, imkân bekleyen ve geleceklerini güvence ile yaşamak isteyen binlerce geçici işçimize bu hakkın verilmesi mağduriyetlerini biraz olsun azaltacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler