"Mevsimlik işçilerin yol güvenlikleri sağlanmalı"

"Mevsimlik işçilerin yol güvenlikleri sağlanmalı"

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, mevsimlik işçilerin yol güvenliğinin sağlanması i

HABER MRK – Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Mevsimlik işçilerin yol güvenliğinin sağlanması için düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Gündoğdu “Mevsimlik işçiliğin çalışma şartlarının insani koşullara uygun hale getirilmesi için bir çalışma yürütmelidir. Özellikle; ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, iş ve sosyal güvenlik koşulları iyileştirilmelidir.”dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, “Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayat koşullarını bütünsel ve çok boyutlu bir bakış açısıyla belirlenmeli, sorunların çözümü için derhal adım atılmalıdır. Göç mevsiminde mevsimlik gezici tarım işçilerinin ikametgâhlarından çalışacakları yerlere ve tarladan konaklama mahalline ulaşımları esnasında yol güvenlikleri sağlanmalıdır.”diyerek tedbir alınmasını istedi.

 

İl-ilçe giriş ve çıkışlarında, trafik denetimlerinin arttırılmasının gerektiğini dile getiren Gündoğdu, “mevsimlik gezici tarım işçilerinin taşındığı otobüs ve minibüslerin yetki belgeleri ile zorunlu sigortalarının bulunup bulunmadığı, araçların trafiğe uygun olup olmadığı, taşıma (yük ve yolcu) kapasitesinin üzerine çıkılıp çıkılmadığı, sürücülerin araç kullanma ve dinlenme sürelerine uyup uymadıkları çıkış yaptıkları illerden başlamak üzere, güzergâh üzerinde titizlikle kontrol edilmesi sağlanmalıdır. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin yeterli, güvenli ve sağlıklı konaklama alanlarında barınmaları da sağlanmalıdır.”şeklinde açıklamada bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.