MGK bildirisi yayımlandı

MGK bildirisi yayımlandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride İdlip ve Münbiç vurgusu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan ve yaklaşık 5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride "İdlib çatışmasızlık bölgesine yönelik saldırıların durdurulması konusunda Rusya ile varılan mutabakatın önemine işaret edildi." ifadesine yer verildi.

Münbiç yol haritası ve yurt dışı operasyonlara da değinilen bildiride "Münbiç'in terör örgütünden temizlenmesi için mutabık kalınan yol haritasının hassasiyetle uygulanması beklenmektedir. Yurt dışında yakalanan teröristlerin Türk adaletine teslim edilmesi, Türkiye'nin kararlığının tezahürüdür, bu operasyonlar sürdürülecek." denildi.

Suriye vurgusunun da yapıldığı bildiride, "Suriye'nin diğer bölgelerinin de terörden arındırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılarak sürdürülmesindeki kararlılık teyit edildi. Suriye krizinin çözümünde uluslararası toplum, siyasi ve insani sorumluluklarını daha hızlı ve etkin yerine getirmeye davet edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.