MGK, OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulundu

MGK, OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulundu

MGK toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, toplantıda olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulduğu belirtildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MGK toplantısına Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı.

MGK toplantısına Süleyman Soylu İçişleri Bakanı; Orgeneral Yaşar Güler de Jandarma Genel Komutanı sıfatıyla ilk kez MGK'da yer aldı.

MGK'da, FETÖ, PKK, DAEŞ gibi  örgütlerle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı ile diğer iç ve dış güvenlik konuları ele alındı.

MGK sonrası yapılan yazılı açıklamada, toplantıda olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulduğu belirtildi.

MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiride, "Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır." denildi.

MGK bildirisinde ayrıca, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde 'terörden arındırılmış güvenli bölge' tesisi ile 'uçuşa yasak bölge' uygulamasının gerekliliği üzerinde durulmuştur." İfadelerine yer verildi.

 15 Temmuz 'Demokrasi ve Özgürlükler Günü' ilan edilsin

MGK toplantısında, "FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin her yıl, 'Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak anılması tavsiye edilmiştir." denildi.

Belediyelere yönelik  işlemlere devam

MGK bildirisinde, "Devletin ve milletin öz kaynaklarını, asli görevleri yerine bölücü terör örgütüne destek için kullanan ve bu suretle teröre alet olan belediyeler hakkında yapılan idari ve hukuki işlemlerin yerinde olduğunun, bu konudaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir." ifadeleri yer aldı.

 Suriyelilere yardımlara devam

MGK bildirisinde, "Suriye krizi başladığından beri, sınırın her iki tarafında da mağdurlara ve mazlumlara her türlü insani yardımı yapan Türkiye'nin, uluslararası toplumdan yeterli desteği alamasa dahi bu tavrını önümüzdeki dönemde de sürdüreceğinin altı çizilmiştir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler