Microsoft'tun yeni işletim sistemi 'Windows 10'

Microsoft'tun yeni işletim sistemi 'Windows 10'

Microsoft'tun yeni işletim sistemi 'Windows 9' ya da 'Windows TH' adıyla beklenirken, Microsoft sürpriz bir kararla yeni sistemin adını 'Windows 10' olarak açıkladı.

HABER MRK- Microsoft'tun yeni işletim sistemi ‘Windows 9’  ya da ‘Windows TH’ adıyla beklenirken, Microsoft sürpriz bir kararla yeni sistemin adını  ‘Windows 10’ olarak açıkladı.

 

 

Microsoft şirketİ tarafından düzenlenen basın etkinliğinde yeni işletim sistemini tanıtarak, yeni sürümü ‘Windows 10’ olarak açıkladı.

 


Bsın toplantısında yeni işletim sisteminim ‘Windows TH’, ‘Windows 9’ ya da ‘Windows X’ olmayacağı, Windows One'ın ise daha önce yapıldığı  ifade edildikten sonra, yeni isim ‘Windows 10’ olarak duyuruldu.

 

 

Yeni işletim sisteminin en önemli özelliği tek bir platform ve mağazaya sahip olması. Bu sayede tablet, telefon ve bilgisayar gibi cihazların hepsi tek bir uygulama mağazasına sahip olacak.

 

 

Halen kullanılmakta olan mevcut sistemde, bilgisayar için ayrı, telefon için ayrı uygulama mağazası bulunuyor.

 


Windows 7 ile 8'in karışımı bir tasarıma sahip olan Windows 10, ‘Başlat’ menüsü ile geliyor. Sekizinci sürümde kaldırılan ve büyük tepki alan ‘Başlat’ menüsü, Windows 10 ile tekrar kullanıma sunuluyor. Tasarımı değişen bu menüye ek olarak, bazı sistem geliştirmeleri de içerecek.


 

İlk olarak Technical Preview sürümü ile geliştiricilerin kullanabileceği Windows 10'un önümüzdeki yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. (Ömer Özbey-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.