Mide bulantısı hayatını kurtardı

Mide bulantısı hayatını kurtardı

Mide bulantısı ve göğüs ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kalp hastası olduğunu öğrenen 76 yaşındaki hasta, “atan kalpte bypass” tedavisi ile sağlığına kavuştu.

Mide bulantısı ve göğüs ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kalp hastası olduğunu öğrenen 76 yaşındaki Mehmet Çam, Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan’ın müdahalesi sonucu sağlığına kavuştuğu belirtildi.

 

Yüksek tansiyon hastası olduğu belirtilen Mehmet Çam’ın geçen yıl önce mide bulantısı ve göğüs ağrısı şikâyetleriyle Balıkesir’de bir hastaneye başvurduğunu ve yapılan tetkikler sonucu kalp krizi geçirdiğinin anlaşıldığını belirten Dr. Bahçivan, “Daha sonra anjiyo yapıldı. Kalbini besleyen en önemli damarın tıkalı olduğu belirlendi ve stent takıldı. Bir yıl sonra Balıkesir’de tekrar rahatsızlanarak hastaneye götürülen Mehmet Çam’ın, bu kez kalbine takılan stentte tıkanıklık tespit edildi ve ameliyat olması gerektiği söylenmiş. Ancak kalbi önemli oranda hasar gördüğü için ameliyatın riskli olduğu da belirtilmiş kendisine. Ameliyatı hemen kabul etmeyen Çam, Diyarbakır’da yaşayan bir yakını tarafından bize yönlendirildi.” ifadelerini kullandı.

 

Güvendi ve ameliyat oldu

Doç. Dr. Bahçivan’ın acil ameliyat uyarısı ile ikna olan Mehmet Çam’ın kalbini besleyen en önemli damarı, hastanın yüksek risk statüsünde bulunması nedeniyle “atan kalpte bypass” yöntemiyle yani kalbi çalışır durumdayken değiştirildi. Ameliyat korkusu nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşadığını anlatan Çam, “Muzaffer Bey tahlil sonuçlarımı görünce, hiç vakit kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Kendisi ile konuştuktan sonra duruşu ve bana yaklaşımı nedeniyle yaşadığım güven duygusu, şüphelerimi bir kenara bırakarak ameliyat olmamı sağladı. Ameliyat sonrası da doktorumun her türlü uyarısını yerine getirdiğim için çok hızlı bir şekilde iyileştim” dedi.

 

Ameliyat kalp çalışırken yapıldı

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Bahçivan, “Hastamızın tetkik sonuçları, bypass olması gerektiğini gösteriyordu. Kalbi besleyen en önemli damarda darlık vardı. Ameliyat olmaması halinde, tekrar kalp krizi riski çok yüksek seviyedeydi. Hastamız ameliyat olmayı kabul edince kendisine, yüksek riskli ve kalp hastalığına eşlik eden birçok sağlık sorunu bulunduğu için, “atan kalpte bypass” yöntemini uyguladık. Yani kalp çalışır durumdayken tıkalı olan damarı değiştirdik. Hastamız, kalp dışında başka sağlık sorunları bulunduğu ve yüksek risk grubunda olduğu için bu yolu izledik.” dedi.

 

4 günde taburcu oldu

Ameliyattan sonraki 4’üncü gününde taburcu olduğunu ve hızla iyileştiğini belirten Çam, “Yaklaşık 30 yıl içtiğim sigarayı 15 yıl önce bırakmıştım. Doktorlarım sigara içmeye devam etseydim, bu kadar kısa sürede iyileşmemin mümkün olamayacağını söylediler. Artık kendimi çok iyi hissediyorum. Başta doktorum olmak üzere iyileşmemi sağlayan herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.