Midyat Müftülüğü’nden  öğrencilere ‘Gençliğin önemi ve Namaz’ paneli video

Midyat Müftülüğü’nden öğrencilere ‘Gençliğin önemi ve Namaz’ paneli video

Mardin’in Midyat İlçesi Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilere yönelik düzenlediği ‘Gençliğin önemi ve Namaz’ konulu panellerin ilkini, Midyat Fen Lisesi öğrencilerine verdi.

Midyat Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen panele  İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü  Mehmet Şafi Bilik ve Vaiz-Hatip Abdurrahim Kaplan katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir  Altay,
”Milli Eğitimin temel amaçlarında kişilerin  ilgi, yetenek  ve kabiliyetlerini geliştirmek,  aynı zaman da  ailesine ve topluma faydalı birey olarak yetiştirmek var. Bizler bu manada akademik eğitiminizin yanında, Sayın Müftü ve hocalarımızın katkılarıyla ahlaki eğitimi tamamlamak için  çaba göstereceğiz. Bu konuda sizlerden beklentimiz çok, sizler Fen lisesi öğrencileri olarak elemelerden geçmiş en iyi bireylersiniz. Toplumda adaleti sağlamak için öncülük etmelisiniz. Çünkü adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Zulmün olduğu yerde de kan ve gözyaşı vardır. Bu nedenle bizler toplumda adaleti tesis etmekle mükellefiz”. İfadelerinde bulundu.

Ardından söz alan Midyat İlçe Müftüsü  Mehmet Şafi Bilik  şöyle konuştu;
“Her yılın Ekim ayının ilk haftası Camiler ve Din Görevlileri Haftasıdır. Bu kapsamda Camilerde ve Eğitim yuvalarında  olmak üzere panel ve programlarımız olacak. Bu nedenle  sizin gibi öğrenci kardeşlerimize bir nebze de olsa dinimizin önemli vecibelerini  hatırlatmak ve bilgilendirmek amacıyla  ayağınıza kadar geldik. Gençlik  insan hayatının en önemli dönemlerinden biridir. Bunu gençliğini bitiren yaşlılara sorabilirsiniz. Alacağınız cevap  “Ah gençlik” olacaktır. Bu nedenle ilerde pişman olmamak için gençliğinizin kıymetini bilmelisiniz. “ tavsiyesinde bulundu.

“Ahirette hesabı sorulacak ilk amel namazdır”

Dua etmenin  ve sadaka vermenin  önemine de değinen  Müftü Bilik konuşmasını şöyle sürdürdü,

”İnsan ömrünün en verimli çağı gençlik çağıdır. Bütün beşeri ideolojiler  ve dinler,  gençliğe önem vermiştir.  Ama en çok dinimiz İslam gençliğin önemi üzerinde durmuş ve en güzel bir şekilde değerlendirilmesini emretmiştir. Bu konu da Peygamber  Efendimiz  (sav) bir Hadis-i Şerifinde buyurduğu gibi, ahiret gününde özel olarak  gölgelenecek olan yedi sınıf insan zümresinden biri de  gençliğini Allah için  değerlendirenlerdir. Gençlik çağında yerine getirilmesi gereken en önemli görevlerden biri namazdır. Ahirette hesabı sorulacak ilk amel namazdır. Namaz  kötülüklere  karşı bir kalkandır. Namaz kılan kimse yalan söylemez, nefsinin her istediğine uymaz. Yani Allah’a karşı görevlerini yerine getirir. Bu nedenle gençliğin hakkını vermek için, namazı terk etmemelisiniz, kıldığınız namazı kimsenin hatırı için değil, Allah-ü Teala’nın rızasını kazanmak için kılınız, aslında bütün ibadetler i bu niyetle yapmadıktan sonra,  kendinizi yormaktan başka bir işe yaramayacaktır.”  dedi.

Her sınıfa bir yetim öğrenci projesi kapsamında  öğrencilerden  destek isteyen  Müftü  Bilik konuşmasına, ”Gelin Allah’ı hoşnut etmek için bir iyilik yapalım ve yardımda bulunmak için yetim bir öğrenci kardeşimizi seçelim” sözleriyle son verdi.
Daha sonra  söz alan Vaiz-Hatip Abdurrahim  Kaplan ise namaz kılmayanların dile getirdiği   gerekçelerini şu şekilde açıkladı:

”Her gencin mutlaka namaz kılmamak için bahaneleri olmuştur. Vaktim yok, daha gencim, günahım çok ve sonra kılarım gibi belli başlı bahaneler i mutlaka üretmişizdir. Namaz kılmamak için insan sayısız bahane üretebilir. Ancak sadece kendini kandırır. Bu nedenle önce okuyayım, meslek sahibi olayım, sonra dini görevlerimi yaparım  mantığı çok yanlıştır. Zira hayatımızın ne zaman sona ereceğini bilmiyoruz.


Allah-ü  Teala’nın bize verdiği sayısız nimetlere karşılık şükrümüzü eda etmek için başta namaz ve diğer dini vecibelerimizi hiçbir bahane üretmeden yapmaya çalışalım. Allah’a layık bir kul olmak için gayret edelim. En çok üretilen bahane ‘vaktim  yok’ gibi hiçbir bahane,  namaz kılmamak için mazeret değildir. Bu konuda ebeveynlere önemli görev düşmektedir. Sizler de bir müddet sonra aile babası –annesi olacaksınız. Namaz kılmayı küçüklüğünden  itibaren çocuklara sevdirmeli ve kıldırmalısınız. Hayırlı bir nesil ancak bu şekilde  meydana gelir. Şeytan en çok siz gençlere müsallat olur ve vesvese verir. Namaz kılmamanız için her türlü yola başvurur. Şeytanın oyunlarına karşı uyanık olalım ve Allah’a güvenelim . Bu bilinçle davrandığımız sürece namaz kılmak bize hiç zor gelmez. Namaz kıldığınız sürece  tüm zorlukların üstesinden gelirsiniz”. şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettikleri  panelin sonunda, öğrencilere ‘Dinim İslam’ adlı birer kitap hediye edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.