Midyat STK Platformu nisan ayı toplantısını yaptı

Midyat STK Platformu nisan ayı toplantısını yaptı

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Midyat STK Platformu nisan ayı toplantısını yaptı.

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten 50’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Midyat STK Platformu üyeleri nisan ayı toplantısı için bir araya geldiler.

Azim-Der’in yeni binasında bir araya gelen STK temsilcileri, Midyat’ın maddi ve manevi sorunları ile ilgili istişarede bulundular.

Platform Başkanı İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in başkanlık yaptığı toplantıda, özellikle mağdur ailelerin tespit edilmesi ve onlara yapılabilecek yardım konusunda fikir alışverişinde bulunuldu, yapılacak yardımlar için kararlar alındı.  Ayrıca Ramazan ayında yapılabilecek etkinlikler konuşuldu.

Aylık olarak rutin bir şekilde bir araya gelen 50’ye yakın STK temsilcileri, Midyat halkının sorunlarını, mağduriyetlerini giderebilmek adına yapılabilecek çalışmalar ilgili kararlar alıyor.

Platformun amacının; mağdur vatandaşların dertleriyle dertlenmek ihtiyaçlarına çözüm yolları üretmek, çözüme yardımcı olabilmek olduğunu belirten STK temsilcileri, bu konuda yapılabilecek her türlü karara destek olduklarını belirttiler.

Midyat ile ilgili her konunun konuşulduğunu belirten Platform Sekreteryası, önümüzdeki ay yapılacak olan toplantının gündem başlıklarını şöyle açıkladı.

1-Midyat’ın sorunlarının tespiti ve ilgili/yetkili kurumlar ile Belediyenin ziyaret edilmesi,

2- Engelli vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirmesi ve bazı ihtiyaç sahibi engelli ailelere Sosyal Yardımlaşma Vakfından, yardım yapabilecek hayırseverlerden bu ailelere yardımcı olması talebinde bulunulması.

3-Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edilip yardımda bulunulması ve iftar programı düzeltilmesi.

4-Tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kolilerin koordineli olarak ulaştırılması. Ev eşyası ve gıda malzemeleri gibi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak malzemelerin dağıtılacağı bir dağıtım merkezinin kurulması çalışmalarının yapılması ve uygulanması konusunda kararlar alındı. (Süleyman Tunç-İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler