Midyat’ta TEOG heyecanı

Midyat’ta TEOG heyecanı

​Mardin’in Midyat İlçesinde İlköğretim 8’inci sınıflara yönelik TEOG ortak sınavlarının birinci gün oturumları yapıldı.

Midyat’ta 37 merkezde olmak üzere 179 salonda gerçekleştirilen TEOG ortak sınavlarına  2 bin 321 öğrenci girdi.

Saat 09. 00 da başlayan 1’inci gün oturumlarında Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersleri sınavları gerçekleştirildi. Her ders için 40 dakika süre verilirken, aralar ise 20 dakika sürdü. Üç oturum da yapılan sınavlar saat 12. 00’de sona erdi.

Yarın aynı saatlerde 2’inci gün oturumlarında Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük  ile Yabancı dil derslerinin sınavları yapılacak. Bu şekilde TEOG sınavları maratonunun birinci ayağı gerçekleşmiş olacak.

Sabahın erken saatlerinde hazırlıklarına başlayan sınav görevlileri  uzak belde ve mahallelere ilçe Milli Eğitim  Müdürlüğü tarafından tahsis edilen yaklaşık 50 araçla, sınav görevlileri, kolluk kuvvetleri ve görevli personeller, sınav kitapçıklarının konulduğu  sandıkları da yanlarına alarak  sınav için mahalle ve beldelere geçtiler. Mahalle ve beldelerde 22, merkezde ise 15 okulda sınav yapıldı.

Sınav boyunca okulları gezen Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Abdulkadir Altay sınava giren öğrencilere başarılar diledi. Veliler ve öğrenciler ile sohbet edip sınav aralarında sınavları iyi geçmeyen öğrencileri teselli etti.

Sınava giren öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenen Midyat’tak sınav heyecanı yarın 2’nci oturumla devam edecek. (Süleyman Tunç- İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.