Midyat’ta yaz Kur’an kursu yılsonu programı

Midyat’ta yaz Kur’an kursu yılsonu programı

Mardin'in Midyat ilçesinde 12 Haziran'da başlayan yaz Kur’an kursları yüzlerce çocuğun katılımlarıyla düzenlenen programla sona erdi.

Midyat'ta 180 camide yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı ve 9 hafta süren yaz Kur’an kursları eğitimi Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde tertiplenen programla sona erdi.  Programa, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, kurs hocaları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda kız-erkek çocuklar tarafından Kur’an-ı Kerim, şiir, ezberlenen kısa süre ve hadisler okundu.
Programda bir konuşma yapan Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek Kur’an-ı Kerim'i okuyabilme, anlayabilme ve yaşayabilmenin önemine dikkat çekti.

Çiçek, "İki kardeşimiz az önce çok güzel bir şekilde Kur’an-ı Kerim okudu. 9 hafta boyunca birincisi, Kur'an-ı Kerim'i nasıl okuyacağımızı en güzel şekilde öğrendiniz. Kur'an-ı Kerim'in doğru okunması çok önemlidir. İkincisi güzel okunan Kur'an'ın doğru anlaşılmasıdır. Üçüncüsü güzel okunan ve anlaşılan Kur'an-ı Kerim'in yaşanması önemlidir. Allah hepimizi Kur’an'ı en güzel biçimde okuyan, en güzel biçimde anlayan ve yaşayanlardan eylesin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programa eşi ile birlikte katılan İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, "21'inci yüzyılda tüm yatırımlarımızı çocuklarımıza yapmak zorundayız. Bunun yanında unutmamamız gereken bir şey var ki dini eğitimini tam olarak almış bir çocuk ilerde iyi bir anne, baba, vatandaş, yurttaş, kamu görevlisi, yönetici ve iyi bir komşu olacaktır. Bunları çoğaltabiliriz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Program çocukların yaptıkları çeşitli aktivitelerle devam edip, yine çocukların yaptığı duayla sona erdi. Programın ardından kurs hocaları ile öğrenciler duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaştılar.

Seyit Osman Cami İmam Hatibi ve kurs hocası Abdülhamit Ulaş, "Seyit Osman Camii’nde takriben 60 öğrenciyle kursumuzu tamamladık. İslam’ı anlatmaya çalıştık. Efendimizin buyurduğu üzere, 'Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, sonradan anne-babası tarafından Hristiyan ya da Yahudi yapılır.' Bu nedenle çocuklarımızın küçüklüğünden itibaren İslam’ı ve Kur’an ahkâmını öğretiyoruz. Bunun üzerinde çok durmalıyız. Bilhassa namaz, helal-haram, tesettür ve edebi öğretiyoruz. Zira Efendimiz (sav), 'Sizin en hayırlınız, Kur’an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' diye buyuruyor. Eğer bu nesle sahip çıkmaz isek gelecek neslimiz tehlikeye girer. Bu nedenle bu neslimizi en güzel şekilde yetiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kurs öğrencilerinden Muhammed Köz, "Kur’an Kursu güzeldir. Gelin, cenneti kazanırsınız. Size zararı dokunmaz. Hocalardan korkmayın. Hocalar çok iyidir sizi dövmez. Kur’an kurslarını tavsiye ederim. Hem eğlenceli hem de güzel şeyler öğrenirsiniz." diye konuştu.

Kur'an kursuna herkesin gelmesini tavsiye eden M. Ali Sert, "Kur’an kursu çok eğlenceli bir yer. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Kur’an’a geçmek için gelsinler. Biz arkadaşımla Kur’an’a geçtik." dedi.

Sevim Yürüş ve Esra Yeşilmen de şöyle konuştu: "Herkese tavsiye ederiz Kur’an kursunu. Dinimizi ve Kur’an'ı öğreniyoruz. Herkesin gelmesini ve Peygamberimizin hayatını öğrenmesini istiyoruz.”

İrem İşler ise "Ben Seyit Osman Camii'nde Kur’an öğrencisiyim. Kur’an'ı iyi öğrenmek için Kursa gittim. İslam’ın ve namazın şartlarını, Kur’an-ı Kerim'i ve güzel ahlakı öğrendim." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)  


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler