Midyatlılardan ABD'nin şer planına tepki

Midyatlılardan ABD'nin şer planına tepki

​Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesini değerlendiren Mardin’in Midyat ilçesindekiSTK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar, kararı telin ederek vahdet vurgusunda bulundu.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesine tepkiler devam ediyor.
Midyat ilçesindeki STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar alınan kararın büyük bir tahrik ve art niyetli olduğunu belirterek İslam ümmetinin birlik içerisinde karar tepki göstermesi gerektiğini belirttiler.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkan Yardımcısı Ekrem Zerey Cumhurbaşkanının, "İsrail işgalci ve teröristtir" sözlerini hatırlatarak, İsrail ile tüm ilişkilerin  kesilmesi gerektiğini ifade etti.

"Kudüs bir bütündür ve bütünüyle Müslümanların başkentidir"

Zerey, "Amerikan Başkanı Trump’un Kudüs hakkında verdiği  karar Müslümanlar açısından bir hiçtir ve bağlayıcılığı yoktur. Müslümanların ilk kıblesi olması hasebiyle bizler için Mekke ne ise Kudüs de aynıdır. Kudüs'ün savunması bütün Müslümanlar üzerine farzdır. Her Müslüman’ın elinden geleni yapması gerekir. Özellikle yetkili şahısların bu konu üzerinde çok yoğun çalışmalar yapmaları lazımdır. Filistin'deki Müslümanlar Kudüs'ü canlarıyla, mallarıyla savunuyorlar. Bunlar bizim için de geçerli olmalı. Her ne kadar Filistinliler orda yaşıyor olsalar da Kudüs tüm Müslümanların malıdır ve Müslümanlar inşallah bu konuda üzerlerine düşen görevi yapacaklardır. İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatının verdiği karar, bizleri yeterince mutmain etmemiştir. Çünkü Kudüs'ün doğusu batısı olamaz. Kudüs bir bütündür ve bütünüyle Müslümanların başkentidir.  Biz Müslümanlar olarak böyle biliyoruz ve böyle olması gerekir. İnşallah Kudüs bütün Müslümanların vahdetine vesile olacaktır. Müslümanların Kudüs hakkında güçlerini, vahdetlerini birleştirmelidir." dedi.
Ensar Vakfı Midyat Şube Başkanı Abdurrahim Kaplan ise alınan kararı lanetlediklerini ve ABD’den başka türlü iyi bir karar beklemediklerini ifade etti.

Kaplan, "Bizler, 'oldu bittiye' getirilen bu kararı kabul edecek değiliz . Ciddi anlamda ümmet olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar, Filistin halkı rahat bir nefes alana kadar bu işin arkasında duracağız ve bu işe ciddiyetle sarılacağız. Kudüs, Filistin’in başkentidir. Kudüs, ümmetin kalbidir, ümmetin direnişidir. Kudüs’ün gündemde olması Müslümanların uyanışına vesile oldu. Şunu unutmayalım ki Kudüs’ü kurtarmak sadece yürüyüşle, sloganla olabilecek bir şey değildir. Kudüs’ü kuşatmış olan israili öncelikle lanetlemek lazım. Bu terörist bir devlettir, ırkçı bir devlettir ve insanlığın baş belası bir devlettir hatta devlette demek de uygun değildir. Terörist bir örgüttür İsrail. Kudüs halkı, Filistin halkı şu anda ciddi bir sıkıntı yaşamaktadır. Dolayısıyla biz öncelikle maddi anlamda Kudüs’e hızlı bir şekilde yardım etmemiz lazım. Filistin halkının rahat bir şekilde kendini savunması için, Kudüs için Diyanet Başkanlığı öncülüğünde yardım toplayalım camilerde." ifadelerini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs ile ilgili almış olduğu kararı da değerlendiren Kaplan, "İnanıyorum ve ümit ediyorum ki; inşallah bu alınan karar en yakın zamanda tamamlanır. Ve sadece Doğu Kudüs’ün Filistin'in başkenti olduğu değil, bütün Kudüs'ün Filistin’in başkenti olduğu kararı da alınır ve bu Trump’a bir tokat gibi yapıştırılır." diye belirtti.

"Kudüs bizim başkentimiz ve kırmızı çizgimizdir." diyen M. Ali Aktürk de ABD'nin Kudüs kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.  

Aktürk, "Bu, Müslümanlara yapılan bir hakarettir. Ölümüne kadar biz Kudüs’leyiz. İİT’nin aldığı kadar olumlu ama yetersizdir. Bizim birlik olmamız gerekir. Kardeşlik, beraberlik; tek bir yumruk gibi olmaktır. Halk olarak bizler nasıl ki Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktıysak, Filistinli kardeşlerimize de sahip çıkacağız." diye konuştu.

Abdulhaluk Çelik, her zaman Filistinlilerin yanında olacakların ve Kudüs’ü asla siyonist terör çetesine bırakmayacaklarını söyledi.

İmam Hatip öğrencisi Usame Demirel ise, "Kudüs bizimdir ve onların elinden alacağız. Sadece Doğu Kudüs değil, Kudüs'ün tamamını İslam âlemine kazandırmak boynumuzun borcudur." dedi.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.