Midyat’ta 15 Temmuz etkinliği

Midyat’ta 15 Temmuz etkinliği

Midyat'ta 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliktedarbeciler lanetlendi, şehitler rahmet ve minnetle yâd edildi.

Emperyalist ABD'nin desteklediği 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde Midyat Kaymakamlığı ile Midyat Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.  Etkinlikte, emperyalist ABD'nin kuklası FETÖ lanetlenirken, darbe girişimine karışı koyarken şahadete erişenler rahmet ve minnetle yâd edildi.

Saat 22.30’da Belediye yanındaki Atatürk Parkında gerçekleştirilen programa, Midyat Kaymakam Vekili Dargeçit Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, kurum amirleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gazi ve vatandaşlar katıldı.Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, darbe girişimi ile ilgili slayt gösteriminden sonra, okunan ilahi ve şiirler ile devam etti.

Selamlama konuşması yapan Midyat Kaymakam Vekili Dargeçit Kaymakamı Rızvan Eroğlu, “Bundan tam 3 yıl önce bir ihanet ve terör şebekesi olan FETÖ tarafından hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Suret-i haktan görünerek şeytana ve onun askerlerine hizmet eden bu alçak terör örgütü türlü hile ve desiselerle bu milletin gençliğini mankurtlaştırmış, devletin güzide kurumlarını işgal ederek devlet aklının ifsada uğraması için tüm mel’unlukları yapmıştır. Daha önce de Haçlı seferleri ve benzeri girişimlerle Türkiye milletine diz çöktürmek isteyen emperyalist şer güçler, bu sinsi terör örgütü FETÖ eliyle bunu yapmaya kalkışmışlardır. Ancak bu emperyalist güçlerin ve yerli işbirlikçi hainlerin planları milletimizin eliyle bozulmuştur.”dedi. 

Ak Parti Midyat ilçe Başkanı Melih Güneştan ise,15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği cesaret ve yazdığı destanın nesilden nesile aktarılması gerektiğini söyledi.Daha sonra kürsüye çıkan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin  şunları söyledi:“Bu topraklar nice kahramanlık hikayeleriyle doludur. Cesaret ve fedakârlıklarla dolu 15 Temmuz direniş destanı, bu kahramanlık hikâyelerinin sonuncusudur. Devletin içine yuvalanan hain FETÖ terör örgütünün milletin tankını, tüfeğini milletin üzerine çevirerek halkı hiçe saydığı bir girişimdir. Buna karşılık Türkiye halkının genç-yaşlı, kadın - erkek demeden canı pahasına meydanlara inerek darbeci hainlere büyük bir ders verdiği 15 Temmuz destanının üçüncü yıldönümünü geride bıraktık. Ruhunu ihanet kaplayan ve üniformasının izzetine gölge düşüren hain FETÖ subaylarının  sivil vatandaşları hiçe sayarak; 'ezin, yakın ,taviz yok…'  gibi emirleri yağdırıp halka saldırdığı o kanlı kalkışmada hainler kaybetti. Milli irade ve milletimiz kazandı.”Ardından bir konuşma yapan Molla İbrahim Akar, “Üç yıl önce bugün 15 Temmuzda ülkemiz çok büyük bir yara almıştı. Aziz milletimiz Anadolu’daki bin yıl boyunca hiç tanık olmadığı en alçak ihanet girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. O kara şeytan FETÖ üzerinden ülkemize açık bir saldırı yapılmıştır. Elli yıl boyunca batılı istihbarat teşkilatları tarafından kullanılarak devlet içerisine yerleştirilen bir terör örgütü ülkemizi rehin almaya çalışmıştır. Hedefleri bu aziz milleti birbirine kırdırmak ve ülkemizi işgal edip parçalamaktı.  Yani günümüz ifadesiyle Suriyelileştirmekti. Vatan hainleri sokaklara salınmış, köprüler tutulmuş, meclis bombalanmış ve sokaklarda insanlar kurşun yağmuruna tutulmuşlardı. Ve büyük bir katliam başlatılmıştı.Ama onların hesap edemediği bir şey vardı. Birkaç saat içerisinde Türkiye’nin her köşesinde yüz binlerce insan sokaklara aktı. Bu aziz millet tank ve kurşunlara karşı yürüdü. Yaşlılar, gençler ve kadınlar kurşunlara karşı yürüyüp tarih değiştiriyordu. Ve bu millet yeniden Çanakkale ruhuyla dirilişe geçiyordu. Millet tekbir ve salâvatlar getirerek yürüyen bir ordu olmuştu o gün. Hepimizin geleceğini, memleketini kara şeytan FETÖ’nün kirli ellerinden çekip tertemiz bir hale getiriyordu. Herkes ama herkes Türkçe bağırıyor, Kürtçe konuşuyor, Arapça dua ve Lazca cesaret veriyordu bu aziz millete. Ve bu aziz milletin bütün renkleri, bütün gülleri ve yürekleri aynı ritimle atıyordu.” dedi.Konuşmaların  ardından  ilahi, şiir ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Saat 00.13' itibariyle ülke genelinde olduğu gibi, Midyat semaları da salâ sesleri ile yankılandı. Program, alanda okunan salâ ve İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.