Midyat'taki saldırının izleri halen silinemedi

Midyat'taki saldırının izleri halen silinemedi

​Mardin'in Midyat ilçesinde 3'ü polis 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda hedef olan emniyet binası, aradan geçen 3 yıla rağmen saldırıya ait izler taşıyor.

Mardin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 8 Haziran 2016'da düzenlenen saldırının üzerinde 3 yıl geçti. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2’si kadın 3 polis ile 3 sivil olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanırken ev ve araçlar da hasar görmüştü.

Aradan geçen 3 yıla rağmen emniyet binasında saldırının izleri duruyor. Sac yardımıyla saldırının izleri kapanmaya çalışılsa da bu durum vatandaşın tepkilerine neden oluyor.

Vatandaşlar 3 yıldır herhangi bir restorasyon ya da yıkım çalışmasının yapılmadığını, bu durumun o günkü saldırıyı hatırlattığını ifade ediyor.

Midyat’a gelen yerli ve yabancı misafirlerin saldırının izlerini görmelerinin ilçe açısından olumsuz bir intibaya neden olduğunu ve yanından geçenlerin saldırıyı yeniden yaşadıklarını belirten Alper İskan Demir, binanın bir an önce restore edilerek hizmet için tekrar kazandırılması gerektiğini söyledi.Mesut Mete ise "Midyat halkı olarak bu olaya büyük bir tepkimiz var. Bu tür olayların bir daha yaşanmayacağını umut ediyoruz.  Halk olarak bu bilinçteyiz. Bu saldırıyı yapanların ve destekleyenlerin Allah belasını versin. 3 yıl oldu emniyet binası daha onarılmadı." ifadelerini kullandı.

PKK'nin bombalı araç saldırılarında onlarca kişi hayatını kaybetti

PKK, 2 Ağustos 2015-25 Ağustos 2016 tarihleri arasında toplam 35 bombalı araç saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıların 26’sını sabit tesislere, 9’unu da hareketli hedeflere karşı ger­çekleştiren PKK, 89'u güvenlik görevlisi, 54'ü sivil olmak üzere 143 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.