Migren göz hastalıklarına yol açıyor!

Migren göz hastalıklarına yol açıyor!

Uzmanlar, günümüzde özellikle kadınları etkileyen baş ağrılarından biri olan migrenin, göz hastalıklarına yol açtığını belirtti.

Sık sık tekrarlayan ve hayatı çekilmez kılan migren, birçok tehlikeli hastalığa yol açarken gözlerde kalıcı hastalıklara neden olabiliyor.

Baş ağrılarının tetiklediği göz migrenine ilişkin açıklamalarda bulunan Operatör Dr. Hasan Oğuzhan, önemli uyarılarda bulundu.

Migren en çok kadınları etkiliyor

Tehlikeli göz hastalıklarına yol açan migrenin, en çok kadınları etkilediği bilgisini veren Oğuzhan, her 6 kişiden 1’inde göz sağlığını olumsuz yönde tetiklediğine vurgu yaptı.

Göz kayıplarına karşı dikkat!

Migren hastalığı nedeniyle gözlerde kalıcı veya geçici kayıpların olabileceğini kaydeden Oğuzhan, şunları söyledi:

“Migren, görme alanında geçici kayıplara sebep olabilen bir hastalıktır. Öncesinde bulantı, kusma, halsizlik ve ruhsal durum bozuklukları olabiliyor. Göz migreni olarak adlandırılan bu rahatsızlık, geçici görme kayıplarından, şaşılığa kadar birçok ciddi göz hastalıklarına da yol açabiliyor. Kesin bir tedavisi olmayan göz migreni bulguları arasında en korkulanı, gözün retina tabakasında kalıcı hasar oluşarak kalıcı görme kaybına neden oluyor. Göz migreninin korkulan diğer bulgusu ise göz kaslarında oluşan geçici felçlerdir. Bu durumda ortaya çıkan şaşılık, göz kapağı düşüklüğü, göz bebeğinde büyüklük değişiklikleri gibi belirtiler görülebiliyor. Hastalar, koruyucu tedaviyle kontrol altına alınabilir.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler