Miks Çayı ziyaretçilerini bekliyor

Miks Çayı ziyaretçilerini bekliyor

Van’ın Bahçesaray ilçesinde bir dağın oyuğundan çıkan, berraklığı ve beyazlığıyla dikkat çeken Miks Çayı (Çemê Miksê), ziyaretçilerini bekliyor.

Van’ın Bahçesaray (Mîks) ilçe merkezinin iki kilometre kuzeyinde yer alan ve bir dağın oyuğundan çıkan Miks Çayı (Çemê Miksê), her yıl yaz aylarında misafirlerini ağırlıyor.

Berraklığı ve beyazlığıyla dikkat çeken çayın, bölgedeki çatışmalı süreç nedeniyle 2 yıldır ziyaretçilerinin azaldığını söyleyen ilçe sakinleri, eskiden olduğu gibi yine birçok ziyaretçiyi ağırlamak istediklerini belirttiler.

Van’da yaşayan ve yaz aylarında sürekli Miks Çayı’na gelen Rahmetullah Talak, çayın suyunu, cevizlerini ve ballarını tatmaları için herkesi Bahçesaray’a davet etti.

Talak, “Gerçekten burası harika bir yerdir. Bu anlamda herkesin Bahçesaray’a gelmesini, Bahçesaray’ın güzel insanlarını ve güzel suyunu görmesini tavsiye ediyoruz. Bizler insanların buraya sürekli gelip gitmesini istiyoruz. Bahçesaray’a bir misafir geldiğinde tüm halk karşılıyor ve misafirleri Miks Çayı’na (Çemê Miksê) getiriyorlar. Temmuz, ağustos ve eylül ayına kadar ziyaretçiler geliyor. Buraya gelmek için ulaşımda bir sorun yoktur.” dedi.

İlçenin Miks Çayı’yla tanındığını dile getiren M. Nuri Tanrıkulu ise “Ziyaretçilerin gelmesini ve bu suyu görmesini istiyoruz. Memleketimiz gerçekten güzel, tatlı bir memlekettir. Müküs, bu suyla tanınan bir ilçedir. Yaşanan olaylardan dolayı artık eskisi gibi ziyaretçiler gelmiyor. Ziyaretçi sayısında 2 yıldır azalma var. İnsanlar biraz çekiniyor, korkuyor. İçlerinde huzursuzluk var. Allah, birbirimizi sevmemizi, birbirimizi tanımamızı ve İslam yolunda olmamızı istiyor. Bu anlamda herkesin buraya gelmesini, burayı görmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.