Milano'da ' Ümmetin Birliği ' toplantısı

Milano'da ' Ümmetin Birliği ' toplantısı

İtalya'nın Milano Kentinde hizmet veren Meryem Camii Kültür Merkezinde, çeşitli ülkelerden Müslümanların iştirak ettiği ' Ümmetin Birliği ' konferansı düzenlendi.

ROMA-İtalya'nın Milano kentinde bulunan Meryem Camii Kültür Merkezinde gerçekleşen programa özelikle Bangladeş'li Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenirkem, verilen konferansta, Ümmetin birliği sağlanamadığından, tüm Müslümanların sıkıntı çektiğine vurgu yapıldı.

 

Bangladeş'li müslümanların Kültür Merkezi olarak kullandıkları Meryem Camisinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Meryem Camii İmamı,''Rabbimize Hamd ediyoruz. Bizi müslümanolarak yarattı.O'na ne kadar şükür etsek azdır.Özellikle şu an, bu camide bulunan siz değerli genç kardeşlerim, bunun kıymetini iyi bilmelisiniz. Batı, kendi ürettiği değerleri yok ediyor. Müslümanlar asla değerlerinden kopmamalıdırlar. Bu toplantımız ve buluşmamız inşallah hayırlara vesile olur." ifadelerini kullandı.

 

Konferansa İngiltere'nin başkenti Londra'dan katılan Bangladeş'li Alim Şeyh Abdul Kayyum,yaptığı konuşmada, müslümanların derhal bir çatı altında birleşmelerinin vaktinin geldiğini vurguladı.

 

"İslam bizi tek Ümmet olarak tarif eder"
Şeyh Abdul Kayyum konuşmasında,'' İslam bizi kardeş yaptı. İslam bizi tek bir Ümmet olarak tarif eder.Bizler her nerede yaşarsak yaşayalım İslam dairesinin dışına çıkmadan müslümanlar olarak, birbirimizin kardeşlik hukukuna riayet etmeliyiz.Yani bizler sorumluyuz. İslam bütün insanlığın hem bu dünyada hem de Ahirette huzur içinde yaşamasının temel şartıdır. Allah-u Teala, 'Birbirinize sımsıkı sarılın, birbirinizden ayrılmayın' diye buyuruyor. Bu da Ümmet olmanın gereklerindendir. Müslümanlar Allah katında tek bir ümmettir. İslam Alemi tek bir ümmet olsaydı, bugün müslümanlar başı boş olmazlardı.Müslümanların önce kendi yaşadıkları yerlerde kardeşlerine sahip çıkmalı.Daha sonra ümmettin birliğinden bahsetmeliler. İtalya'da yaşayan tüm müslümanlar birleşmeliler, tek vücud haline gelmelidirler. '' dedi.

 

Toplantıya İtalya İslam Toplumu Sözcüsü Hamza Piccardo, İslamı kabul edip müslüman olan oğlu ile birlikte katılarak,  katılımcılara heyecan yüklü bir konuşma yaptı. Hamza Piccardo, İtalyan vatandaşı bir müslüman ve yazar.

 

"İslam Birliği ve Ümmetin Birliği Şarttır"

Konuşmasında 'İslam Birliği'ne ve Ümmetin Birliğine vurgu yapan Piccardo, "Hiçbir İslam ülkesine batılıların müdahale etmesine de razı olamaz ve alkış tutamayız. Biz müslümanlar olarakönce Avrupa Birliğinden (AB) ders almalıyız. Bakınız AB diyoruz. Bir çok AB üyesi ülkeler yan-yana gelmiş ve birlik olmuşlar. Bu AB üyesi ülkeleri daha önceden savaşmış kendi aralarında. Ama menfaatlerini, çıkarlarını korumak için bu AB'yi kurmuşlar." dedi.

"Müslümanlar Terörist Değildir"


Piccardo konuşmasının devamında, "Bugün Avrupa'da bir çok yerde müslümanları terörist diye lanse ediyorlar.Hani nerde bu teröristler. Müslümanlar terörist değildir. Bazı bombalı eylemler olmuş. Örneğin İspanya Madrid'te bir trende. Ama biz bilmiyoruz. Kim bunlar. Nedir ne yapmışlar bilmiyoruz. Böylelerine karşıyız. Bunu kesinlikle altını çizerek söylüyorum müslümanlar terörist değildir. Fas'tan Endonezya'ya kadar müslüman yaşıyor.Tevhid ve Adalete dayalı tüm müslümanlar şunu bilmeliler.Biz Elhamdulillah müslümanız.Fas'tan tutun da Endonezya'ya kadar. Bizim için Fas, Bangladeş, Türk vs. fark etmiyor.Kim hangi ülke'den hiç önemli değil. Müslümansa yeterdir. Müslümanlar bu hakikatin peşinde giderse, İslamı takip ederse kim hangi ırk ve mezheptense önemli olmayıp kimliği İslam'sa ve bizlerde bu düşüncede, kardeşlik hukukunu esas alan bir yaklaşımla yaklaşırsak birlikte olur her şey olur,diye düşünüyorum. İşte bu sebepten dolayıdır ki, bugün bizler burada bu toplantıyı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Toplantı konuşmaların ardından yapılan dua ile sona erdi. (Yunus Can-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.