Millet bu hain girişimi topyekün bir dirençle bertaraf etti

Millet bu hain girişimi topyekün bir dirençle bertaraf etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milletin hain darbe girişimini topyekün bir dirençle bertaraf ettiğini söyledi.

Bingöl’de ulusal ve yerel basın temsilcileriyle kahvaltı da bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 2’nci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yılmaz, milletin bu hain girişimi topyekün bir dirençle bertaraf ettiğini söyledi.

Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Başbakanımız hükümetimiz, değişik siyasi partiler, sivil toplum, medya yerel yönetimler ve bütün kesimleriyle Türkiye darbeye direnç gösterdi. Uluslararası güç odaklarının maşası olarak ülkemizin birliğine beraberliğine kasteden, demokrasimize kasteden, milli iradeye kasteden bu yapı çok şükür başarılı olamadı. O gece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalanması yine milli iradenin temsil edildiği külliyenin bombalanması bunlar aslında o girişimi yapanların niyetini en güzel ortaya koyan hadiseler.” diye konuştu.

“Milletimizin topyekün varlığına dönük bir kalkışmaydı”

“Beli bir şahsa veya partiye dönük değil aslında milletimizin topyekün varlığına dönük bir kalkışmaydı.” diyen Yılmaz, şunları söyledi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan saldırı, aslında bu darbecilerin niyetini çok açık ortaya koyuyor. Bunları millet düşmanı, milli irade düşmanı ve dış odakların maşası yapılanmalar. Ama çok şükür başarılı olamadılar. O gece gerçekten destansı bir direniş gösterildi. Ben bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Şu veya bu şekilde vatanımıza, milletimize ve demokrasimize sahip çıkan herkese şükranlarımı sunuyorum. Çok şükür her tarafta ülkemizin her yerinde ve Bingöl'de halkımız sokaklara çıktı ve kaderini başkalarına teslim etmedi. İzleyen dönemlerde de Türkiye Büyük Millet Meclisi toplandı ve birtakım yeni kararlarla bu tehditleri bertaraf etmemiz açısından gerekli tedbirleri ortaya koydu. Yaklaşık iki yıldır olağanüstü hal bu nedenle uygulandı. Bu hain yapılanmayı ülkemizden söküp atmak için kurumlarımızı bu yapılanmadan temizlemek için ve tabii ki diğer terör örgütlerine karşı da bu olağanüstü hal imkanı kullanıldı. Olağanüstü hal bildiğiniz gibi hukuki bir mekanizmadır. Anayasamızda ve uluslararası hukukta yeri olan mekanizmadır. Terörle daha etkin mücadele etmek için bu mekanizma kullanıldı.”

“15 Temmuz’u unutmamamız, unutturmamız lazım”

Yılmaz, “15 Temmuz’u unutmamamız, unutturmamız lazım. Bir daha böyle hadiseler yaşanmaması adına hepimizin bunu anması çok önemli, fakat anarken duygusallıktan öte, aklı da daha fazla ön plana çıkarmamız lazım. Bu yapılanmaları iyi analiz etmemiz lazım. Nasıl ortaya çıktıklarını, nasıl geliştiklerini ve hangi kılıklara girerek bu toplumun değişik kurumlarına nasıl sirayet ettiklerini iyi tespit etmeliyiz. Hangi kavramları kullanarak hareket ettiklerini iyi tespit etmeliyiz ki bir daha benzer tehditler yaşamayalım. Bu açıdan da özellikle üniversitelerimizde yapılan panelleri, oturumları ben çok önemsiyorum. Doğrusu buralarda ilim insanlarının bu konuları tartışmaları ve gelecek nesillere bu konularda daha sağlıklı bir şekilde bilinçlendirmeleri çok çok önemli diye düşünüyorum.” dedi.

 “15 Temmuz direnişi tarihe altın harflerle yazıldı”

15 Temmuz direnişinin tarihe altın harflerle yazıldığını ifade eden Yılmaz,  “O gecede halk gerçekten olgunluğunu ve kaderine sahip çıkma iradesini ortaya koymuştur. Maalesef uluslararası çevrelerin bunu görmemekte ısrar ettiklerini hep birlikte gözlemliyoruz. O gece medyanın gösterdiği kahramanlık halkın gösterdiği kahramanlık vatanına bağlı polisimizin askerimizin kahramanlığı gerçekten nesiller boyu anlatılacak bir destan bir kahramanlık hikayesi.  Ama maalesef dünyada bunun yeterince karşılık bulmadığını görüyoruz uluslararası medyada, uluslararası odaklarda farklı algılar oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz.  Ama gerçekler eninde sonunda galip gelir hangi algıyı oluşturmaya çalışırlarsa çalışsınlar hakikat eninde sonunda galip gelir.  Dünya da bu hadiseyi İnşallah önümüzdeki süreçlerde çok daha iyi çok daha doğru algılayacaktır diye inanıyorum.” diye konuştu.

FETÖ’nün yaptığı propagandalarının boşa çıkacağını dile getiren Yılmaz, “Halkımız bu gerçekleri yakından görmüş tanımıştır. Bundan sonra bu tür yapılanmaların hiçbir şekilde ülkemizde yer etmesi mümkün değildir, ama işte bu şuurla gelecek nesillere bu değerlerimizi bu tecrübelerimizi aktararak bu tehditlere karşı en sağlam şekilde bünyemizi devam ettirmemiz gerekiyor.”  ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.