Millet olarak güçlü olmanın yolu birlikten ve beraberlikten geçiyor

Millet olarak güçlü olmanın yolu birlikten ve beraberlikten geçiyor

İstanbul'da düzenlenen bir programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, millet olarak güçlü olmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Yazımda Kardeşlik Var" temasıyla İstanbul'da düzenlenen yaz kampını ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Ankara ve İstanbul olmak üzere iki ilde düzenlediği yaz kampına, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 801 çocuk katılıyor.

İstanbul'da Kredi Yurtlar Kurumu Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen kampta çocuklarla bir araya gelen Erbaş, kampa katılan çocukları tebrik ederek onlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müminlerin birbirlerini sevmelerinin önemini Hazreti Peygamber'in hadislerinden örnekler vererek anlatan Erbaş, "Asırlardan beri Anadolu topraklarında birbirimizi severek, muhabbet içerisinde, huzur içerisinde yaşamışız. Birliğimiz ve beraberliğimiz yükseldikçe biz millet olarak hep üstün olmuşuz. Çünkü millet olarak güçlü olmanın yolu, birlikten ve beraberlikten geçiyor." dedi.

"Elinizden ve dilinizden hiç kimseye zarar gelmemeli"

"Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, bölünmeyin, parçalanmayın." şeklindeki ayeti hatırlatan Erbaş, "Buradaki ip, Kur'an-ı Kerim'dir, İslam'dır, Peygamber Efendimizin sünnet-i seniyyesidir. Bütün bunlar Allah'ın ipidir. Bütün Müslümanlar için en önemli iki kaynak Kur'an ve sünnettir. Peygamber Efendimiz, Müslümanı, elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu kimse olarak tanımlıyor. Herkes benden emin olmalı. Elimden, dilimden hiç kimseye zarar gelmemeli düşüncesi içerisinde kendimizi yetiştirmemiz lazım. İşte o zaman biz Peygamberimize layık bir ümmet olmuş oluruz." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar için dini ilimler ve fen bilimleri önemlidir"

Eğitim konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Erbaş, şunları kaydetti: "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, sizleri desteklemeye hazırız. Yeter ki siz niyet edin, çalışın. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Müslümanlar için dini ilimler ve fen bilimleri önemlidir. Biz istiyoruz ki içinizden dünya çapında bir matematikçi, fizikçi, kimyacı çıksın. Yine dini ilimlerde en üst seviyede tefsirci, hadisçi, kelamcı sizin içinizden çıksın. Bunun için gayret ediyoruz. Okuma alışkanlığı da edinip, ibadetlerinizi ihmal etmeyin."

İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın da katıldığı programın sonunda iki öğrenci Erbaş'a hat tablo hediye etti.

Programda ayrıca, öğrencilerden oluşan koro tarafından ilahiler seslendirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.