Milletimiz darbeye geçit vermedi

Milletimiz darbeye geçit vermedi

15 Temmuz Şehit Aileleri buluşmasında konuşan Emine Erdoğan, 15 Temmuz'da milletin darbeye geçit vermediğini söyledi.

Antalya’da 15 Temmuz Derneği'nin düzenlediği etkinlikte konuşan Emine Erdoğan, "15 Temmuz’da düğüm çözüldü. Milletimiz darbeye geçit vermedi. Bu güzel çocuklarımızın geleceğini, tankların altında ezdirmedi."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Antalya programlarında refakat eden eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz Derneği'nin şehit ailelerine yönelik düzenlediği kampa katılarak, şehit aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Emine Erdoğan, Programda yaptığı konuşmada Çanakkale'de ve 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlere rahmet diledi. 15 Temmuz'un takvim yapraklarından herhangi bir tarih olmadığını belirten Emine Erdoğan, “15 Temmuz, ülkemizin ve bu aziz milletin, sırtından vurulduğu çetin bir günün adıdır. O gecenin dehşetini de, cesaretini de anlatmaya kelimeler yetmez” şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesinde herkesin farklı bir hikâyesinin olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, o gece yaşadıklarını şu cümlelerle aktardı:

“FETÖ hainleri ve iş birlikçileri, Cumhurbaşkanı’nın yurt dışına kaçtığı yalanını yayarken, biz milletimizle buluşmak için çoktan yola çıkmıştık. Gecenin karanlığında, üzerimize salınmış F-16’ların arasından geçerken, yolumuzu tek bir şey aydınlattı. Müslümanların dara düştüğünde hatırlayıp teskin olduğu o ayet; ‘Onlar tuzak kurarlarken, Allah da tuzak kuruyordu. Kuşkusuz ki Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.’ Bu ayet, kalplerimizi korkudan emin kıldı. Çünkü biliyorduk ki, Allah, en büyük karar vericiydi ve kaderimiz onun elindeydi. Bu mutlak gerçeğe imanla ve Rabbimin izniyle, İstanbul’a indik. O gece, ihanetin, vahşetin akıl almaz boyutları, memleketimizin üstüne zifiri bir karanlık gibi çökmüştü. Ta ki, korkuyu korkutan, ölümü öldüren, cesareti bir zırh gibi giyinen milletimiz, meydanları doldurana kadar. O gece vatan için, bayrak için bütün ayrılıklar yok oldu, eridi. Cemil Meriç’in ifadesiyle, o gece ‘bu ülkede ilerici, gerici, sağcı, solcu değil, namuslu ve namussuz insanlar vardı.’ 15 Temmuz gecesi biz, millet olmayı öğrendik.”

"Darbenin bu ülkeye maliyetini çok iyi biliyorduk." diyen Emine Erdoğan, "Milletin oylarıyla göreve gelmiş bir Başbakan’ı, darbenin darağacından kurtaramamış olmak, hepimizin içinde yıllardan beri çözülmeyen bir düğümdü. Her on yılda bir, büyük çabalarla aldığımız yolu sıfırlayan darbe girişimlerine karşı yüreğimiz öfke doluydu. Fakat çok şükür ki, 15 Temmuz’da düğüm çözüldü. Milletimiz darbeye geçit vermedi. Bu güzel çocuklarımızın geleceğini, tankların altında ezdirmedi. Yiğitlerimizin şehadeti, Türkiye’yi zifiri bir karanlıktan kurtardı. O sabah Türkiye’ye doğan güneş, bir yanda milletimizin zaferini müjdelerken, bir yanda darbeci hainlerin bütün kirlerini, en çıplak vaziyette gözler önüne sermişti” şeklinde konuştu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.