"Milli Eğitim işleri kâğıt üzerinde yürütüyor"

"Milli Eğitim işleri kâğıt üzerinde yürütüyor"

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, Milli Eğitim yetkililerinin problemlere duyarsız kaldığını söyledi.

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır şubesi başkanı Eyüphan Kaya, Eğitim’de yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim’de yaşanan problemlere karşı duyarsız kaldığını söyledi.

 

Kaya, yaşanan sorunlar karşısında Belediye ve Sendikaların da adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

 

“Belediye’nin de eğitime destek olması lazım”

Eğitim öğretimin başarısızlığında sadece öğretmenin eleştirilmemesini gerektiğini söyleyen ve bu başarısızlıkta biraz da velinin payının aranması gerektiğini belirten Kaya, “Özellikle şehrimizde bu karnenin asıl paydaşları; Belediye, Eğitim Sendikaları ve İl Milli eğitim müdürlüğünün olduğuna inanıyoruz. Belediyenin harcama kaleminde eğitim öğretim ve kültür kalemi olmasına rağmen bir belediye başkanının böylesi bir tavır içine girerek eğitime katkı verdiğine hiç şahit olmadım.” ifadelerini kullandı.

 

“Eğitim sendikaları nafile işlerle uğraşıyorlar”

Diyarbakır’daki eğitim sendikalarının eğitim faaliyetlerine dönük plan ve projelerine de hiç şahit olmadığını ifade eden Kaya, “Öğretmen kalitesine katkı verecek bir çalışma yaptıklarını göremedik. Sendikalarımız, il Milli eğitimin önüne proje koyup uygulanmasında katkı veremezler miydi? Öğretmen yetiştirmede aktif bir rol alamazlar mıydı? Sendika başkanı sıfatımla MEM’in strateji servisine 12 maddelik bir ‘inovasyon’ projesini verdik. İlgili vali yardımcısını haberdar ettik. Haberdar olsun diye Valimize hitaben mektup yazdım. Bir diğer eğitim sendikasının varsa yoksa işi siyaset olmuş. Hangisine dert yanayım” sözlerini kullandı.

 

Milli eğitim kâğıt üzerinde işleri yürütüyor.

Şehrin birçok açıdan olduğu gibi eğitim öğretimde de darbe aldığını söyleyen Kaya, eğitime özel bir ilgi göstermek ve hususi projeler ile eğitimcileri motive etmek gerektiği uyarısında bulundu.

 

Kaya, “Eğitim öğretim ortamına heyecan kazandırmak kolay değildir. Maalesef böyle bir çalışma yapılmıyor ki etkisini görelim. Hala işler kâğıt üzerinde yürüyor. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi; Okulumuz var, öğrencilerimiz var, öğretmenlerimiz var ama kayda değer bir başarımız yok.” sözlerini kullandı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.