Millî iradenin üzerinde hiçbir fâni güç tanımıyoruz

Millî iradenin üzerinde hiçbir fâni güç tanımıyoruz

​Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1. Toplantısı Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Meclis binasında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1. Toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, yeni yönetim sistemine göre kurulan kabinenin ilk toplantısının, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi eski Meclis binasında yaptıklarını belirtti.

Erdoğan şöyle konuştu:  “Okunan binlerce Hatmi Şerifin duasına eşlik edip, Cuma Namazını Hacı Bayram Veli Camimizde kıldık. Ardından milletimizle kucaklaşarak, hasbihal ederek, hasret gidererek eski Meclis binamıza geldik. Hemen yanımızdaki birinci Meclis binasında başlayıp, 1924 yılından itibaren bu binada süren büyük mücadeleyi bir kez daha yâd etmek üzere buradayız.” dedi.

“Tarihî dönüşümün ilk adımını eski meclis binasında atıyoruz”

Türkiye’nin, 24 Haziran seçimleriyle yaşadığı tarihî dönüşümün ilk adımını, millî iradenin tecelligahı olan eski Meclis binasında ve milletin şahitliğinde attıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Meclis’in açılışı için Cuma saati, bu mübarek günün bereketinden ve feyzinden istifade edebilmek amacıyla seçilmişti. Biz de yine bir mübarek Cuma günü, aynı hissiyatla burada toplandık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de, millî iradenin üzerinde hiçbir fâni güç tanımadıklarını vurguladı.  

Yaşanılan her hadisenin, bu ülkede hayatımızı sürdürebilmemizin bir bedeli olduğunu gösterdiğini ifade eden Erdoğan, “Bu bedel, kimi zaman Çanakkale’deki gibi topyekûn ölümün üzerine yürümektir. Bu bedel, kimi zaman İstiklal Harbi’nde olduğu gibi küllerinden yeniden doğmak mecburiyetinde kalmaktır. Bu bedel, kimi zaman darbelere, vesayete, her türlü tuzağa ve oyuna karşı dimdik ayakta durabilmektir. Madem bedel ödüyoruz, öyleyse ülke ve millet olarak her alanda hakkımız olanı alabilelim istiyoruz” dedi.

Bu anlayışla 16 yılda Türkiye’yi 3,5 kat büyüttüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönemde ülkemizi iki kat daha büyüterek, devletimizi payidar kılmakta, milletimizin mutluluğunu ve refahını artırmakta kararlıyız” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.