Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 350 bin kişi istihdam edildi

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında 350 bin kişi istihdam edildi

Şanlıurfa’da bir açılışta konuşan SGK Başkanı M. Selim Bağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Milli İstihdam Seferberliği’ kapsamında bugüne kadar 350 bin kişilik bir istihdam sağlandığını söyledi.

Şanlıurfa İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstihdam ve Kariyer Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışa katılan SGK Başkanı M. Selim Bağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında bugüne kadar 350 bin kişilik bir istihdam sağlandığını söyledi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Ahmet Eşref Fakıbaba, İbrahim Halil Yıldız, SGK Başkanı M. Selim Bağlı, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, kurum amirleri, iş ve işveren temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesinde konuşan SGK Başkanı M. Selim Bağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında tüm Türkiye’de tarama çalışması başlattıklarını söyledi.

İlan edilen istihdam seferberliğiyle işverenlere kamu tarafından büyük kolaylıklar getirildiğini sözlerine ekleyen Bağlı, "İstihdam edilen her kişi için 773 TL’nin devlet tarafından ödendiği bir istihdam paketi bugüne kadar hiç uygulamaya konulmamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüze hedef koyduğu 2 milyon kişiye istihdam sağlamak ve işsizliği yüzde on bandının altına indirmeye çalışıyoruz. Memnuniyetle müşahede ediyoruz ki bugüne kadar 350 bin kişilik bir istihdam sağlanmış oldu." dedi.

Programda bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna ise İŞKUR tarafından istihdamı artırmaya yönelik olarak meslek edindirme kursları, iş başı eğitim programları, toplum yararına çalışma programları ve iş arama becerileri alanında danışmanlık hizmetlerinin verildiğini belirtti.

"Önemli olan kalıcı tedbirler alabilmektir" diyen Tuna, "Bunun için de hepimize iş düşüyor. Özellikle milli eğitim içerisindeki mesleki ve teknik eğitim kurumları, İŞKUR’un beceri kazandırma kursları milyonlarca gencimize bir beceri kazandırmaya matuf. Bunu zamanında ve yerinde yapmak, en önemli gücümüz olan insanımızı iyi yetiştirmemiz halinde etkileri büyük faydalar ortaya çıkaracaktır. Çok iyi planlama yapmak zorundayız. Sahip olduğumuz genç nüfusa muhakkak bir nitelik kazandırarak istihdama katmalıyız." diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından SGK Başkanı Selim Bağlı’ya yılın bürokratı ödülü takdim edildi.

İstihdama katkı sağlayan firmalara da teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra fuarda yer alan stantları gezdi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler