Milli Piyango halkı sömürmeye devam ediyor

Milli Piyango halkı sömürmeye devam ediyor

​Miladi yılbaşına kısa bir süre kala, Türkiye genelinde satışı gerçekleştirilen piyango biletleri, halkı sömürmeye devam ediyor.

Miladi yılbaşı bahanesiyle hemen hemen her sokak başında satışına başlanan ve haksız kazanç ile birlikte emek sömürüsüne de neden olan piyango biletlerinin satışı sürüyor.

Halkı Müslüman olan bir ülkede, Devletin kanunla koruma altına aldığı Milli Piyango kumarına tepkiler de devam ediyor.

"Şu ana kadar Milli Piyango parası ile zengin olan ve bu para ile hayatına sözde çekidüzen veren kimse görülmemiştir." diyen Van Köy-Der Başkan Yardımcısı Yusuf Türk, "Bu kumarda bir hayır yoktur, faydası olmayan şeylerden de bizim yüz çevirmemiz lazım. Allah-u Zülcelal, Kur'an-ı Kerim'de müminlerin özelliklerinde söz ederken diyor ki: 'Onlar ki boş işlerden yüz çevirirler.' Demek ki bu iş, faydasız boş bir iştir. Hiç kimse zenginleşme adına bu tür yollara tevessül etmemelidir.  Zengin olmak isteyen helal yollara başvurmalıdır.  Üstad Bediüzzaman'ın deyimiyle; helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir, harama lüzum yoktur. Bu konuda insanlarımıza Allah'tan korkmalarını tavsiye ediyoruz. Kalbinde Allah korkusu ve sevgisi olan bir insanın böyle bir işten uzak durması gerekir. Kimse böyle haram bir para ile 'hayır' yapacağını da iddia etmesin, zira haram para ile 'hayır' yapılamayacağı bilinmelidir." şeklinde konuştu.

"Şenlik adı altında düzenlenen yılbaşı kutlamaları insanların uhrevi hayatına zarar veriyor."

Miladi yılbaşı kutlamalarına da tepki gösteren Türk, sözlerine şöyle devam etti: "Hakikatte yılbaşı ya da benzeri kavramların Hristiyanlık literatüründe de olmadığını biliyoruz. Çünkü Hz. İsa'nın böyle bir mirası olmamıştır. Şenlik adı altında düzenlenen etkinliklerin insanın maneviyatına ve uhrevi hayatına zarar verdiğini görüyoruz. Bu, İsa aleyhisselamın metodu değildir. Bizim için yılbaşı sadece bir muhasebe zamanıdır. Bir Müslüman olarak yılbaşında bir önceki yılı nasıl geçirdiğimizin muhasebesini yapmalı, varsa eksikliklerimiz aynı hatalarımızı önümüzdeki yıl tekrar etmemeliyiz. Hadis-i şerifte geçtiği üzere iki günü bir olan nasıl ziyanda ise iki senesi aynı geçen de ziyanda demektir. Buradan yetkililere de çağrıda bulunmak istiyorum; yılbaşı kutlamalarını birileri yapıyorsa bile, bu kutlamalar devlet eli ve teşvikiyle olmamalıdır. Devlet vatandaşlarının dünyevi ve uhrevi hayatlarına zarar verici tutum içerisine girmemelidir. Farklı düşünce ve hayat tarzları bahanesi arkasına da sığınmamalıdır." (Yunus Tuğrul-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler