Milli piyango talihlilerinin(!) ibretlik hikayeleri

Milli piyango talihlilerinin(!) ibretlik hikayeleri

Piyango bileti satın almak isteyen vatandaşlar gişeler önünde uzun kuyruklar oluştururken, geçmiş yıllarda büyük ikramiyeyi kazanan talihlilerin(!) yaşadıkları felaketler ibretlik dersler veriyor.

Milli Piyango'dan gelen paradan hayır görülmemesine rağmen insanlar felaket biletine umut bağlamaya devam ediyor. Bilet satan yerlerin önünde uzun kuyruklar oluşturan insanlar, daha önce bu parayı kazananların başlarına gelen felaketlerden hiç ders alınmadığını da gösteriyor.

Görsel ve yazılı basında piyango biletinden gelen paranın felaket getirdiğine değinilen onlarca haberi görmezden gelen insanlar, çoğu zaman çocuğunun rızkından kestiği parayı bu biletlere yatırıyor. Her yıl piyango biletlerinden gelen paranın kiminin yuvasını yıktığı, kiminin malını varını kaybettiği bilinmesine rağmen insanlar geçmişten bir türlü ibret almıyor.

İşte o felaket bileti talihlileri ve hazin sonları! 
Devlet eliyle yapılan piyango milyarderleri bilinenin aksine ikramiyeleri kazandıklarına bin pişman. İşte piyango kazandıktan sonra huzurları kaçarak hayatları alt-üst olan talihlilerden! bazılarının son pişmanlıkları:

'Talih Kuşu' mutluluk getirmedi 
Geçen yıl Milli Piyango'da 10 milyon TL kazanan 74 yaşındaki Yusuf Akoğlu'nun yüzü bir türlü gülmedi. Önce 6 milyon TL verdiği oğulları tarafından terk edildi, sonra da 7 ay önce evlendiği eşinden ayrıldı.

Huzurum olacaktı 
Edirne'de 11 yıl önce Milli Piyango'dan büyük ikramiyeyi kazanan Ayhan Yalçınkaya; huzurunun bozulduğunu, kötü günler geçirdiğini ve Milli Piyango bileti aldığı için pişman olduğunu söyledi. Yalçınkaya, "Eskiden daha güzel bir hayatım vardı. Dostlarımı kaybettim" diye konuştu.

Kocasını boşadı 
Yeşim Akyol'a 2003'te 2 trilyon TL çıktı. Kavga etmeye başladığı 8 yıllık eşiyle boşandı.

Salih Bahtiyar da, 1985 ve 1997'de 2 büyük ikramiye kazandı. Bahtiyar, "Mafya beni bulacak" diye bunalıma girip eve kapandı.

Salih Gümüşçay, 1989'da 5 milyar TL kazandı. Bir yıl sonra öldü. Tek başına yaşarken ölümünün ardından yüzlerce akrabası ortaya çıktı. DNA testi için mezarı açıldı.

Necmi Yıldırım, 2004'te 10 trilyon TL'nin dörtte birini kazandı, ikramiye yüzünden kavga çıkaran oğlu tarafından boğazından bıçakla kesilerek yaralandı.

Soğuktan donarak öldü 
Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde yaşayan Mehmet Sarıoğlu'nun Milli Piyango biletine 40 yıl önce büyük ikramiye çıktı. Sarıoğlu, yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü.

Para beni perişan etti 
Ali Atıcı, çay ocağı işletirken 2004'te sayısal lotodan 543 bin YTL kazanır. Ailesini kaybeden Atıcı'nın pişmanlık dolu sözleri ise şöyle: "Hayal edemeyeceğim kadar zengin oldum, ama hayatım da alt üst oldu. Huzurum kaçtı. Çıkan para beni perişan etti."

İlk iş olarak eşini boşadı 
Denizli'nin Çivril ilçesinde marangoz olarak geçimini sağlayan Osman Kaplan, sayısal lotodan 340 milyar lira kazanmıştı. İki çocuk babası Kaplan'ın ilk işi, eşinden boşanmak olmuştu.

Talih bize huzur değil, felaket getirdi 
Milli Piyango'nun 1990 yılbaşı çekilişinde bir milyar 250 milyon lira kazanan Adanalı Cem Postacı, paranın kendisine aradığı huzuru vermediğini söyledi. 1996'da oğlunu trafik kazasında kaybeden Postacı, "Talih kuşu bize huzur değil, felaket getirdi" diyor.

70 milyonun âhı var 
Evli ve 3 çocuk babası olan Nusrettin Çınar'a da Turhal'da Milli Piyango'dan 6 milyar lira çıktı. 1995 yılında iflas etti. Çınar, yaşadığı olayları şöyle anlatıyor: "70 milyon kişinin verdiği biletlerden bir iki kişi yararlanırsa böyle olur. Hepsinin âhı var üstünde, hayrı olmaz."

 Milli Piyango talihlisi intihar etti 
Milli Piyango'nun 2005 yılındaki çekilişinde, biletine 5 milyon TL'lik ikramiye isabet eden 9 çocuk babası Ahmet Bayram intihar etti.

 Milli Piyango talihlisinden 'son pişmanlık' 
1998'in Milli Piyango talihlisi Semra Kozan, haram paradan hayır gelmediğini yaşayarak gördü. Kozan'ın 18 yıllık yuvası dağıldı. Aldığı yazlık yıkıldı. Lüks arabasıyla kaza yapan oğlu ölümden döndü.

Parayı tüketti, şimdi asgari ücretli işçi 
İşportacı Hasan Özcan, 1993'te piyangodan büyük ikramiye kazandı. Parayı faize yatırıp evlendi. Uzun tatillere çıktı. Para hızla tükendi, son 11 milyarıyla da İmarzede oldu. Özcan şimdi asgari ücretle tornacılık yapıyor.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler