"Milli Piyango'yu kazananlar perişan haldedirler"

"Milli Piyango'yu kazananlar perişan haldedirler"

Milli Piyango'nun zararlarına dikkat çeken âlimler, geçmişte büyük ikramiye kazanan kişilerin şimdilerde sefil durumda olduklarını belirtti.

Milli Piyango'nun zararları hakkında değerlendirmelerde bulunan İttihad'ul Ulema Üyesi Ali Arslan, Müslüman toplumun, devletin eliyle gerçekleştirilen bu tür haramlardan uzak durması uyarısında bulundu.

Milli Piyango'nun toplumu etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Arslan, devletin 'milli' ifadesiyle kumarı meşrulaştıramayacağını söyledi.

Arslan, "Milli Piyango devlet eliyle yapılan bir kumardır. Devlet Milli Piyango'ya bir kimlik veriyor. 'Benim ecdadımdan gelmiş' diyor. Hayır, devletin ecdadında kumar yoktu. Bu kumar bizim değildir. Bizim ecdadımız Müslüman'dı. Avrupa'nın çıkardığı kumarı ecdatlarına, toplumuna mal ediyor. Bu yanlış bir algıdır. Bundan vazgeçilmesi lazım." dedi.

Temeli haram olan bir binanın ayakta kalamayacağını dile getiren Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Devlet bundan vazgeçmezse halkını yanlış yola teşvik ediyor demektir. Öbür taratan da şahısların açtığı kumarları gayri resmi gerekçesiyle kapatıyor. Her ikisi de yanlıştır. Başta devletin kumar işiyle uğraşmaması lazımdır. Ondan sonra da halkını bundan menetmesi lazımdır."

Kendisine Milli Piyango'dan ikramiye çıkan ve kısa süreli zenginliğin ardından sefil duruma düşen insanların varlığını hatırlatan Arslan, bu tür insanlara ibretlik gözüyle bakılması gerektiğini vurguladı.

"Milli Piyango'yu kazananlar perişan haldedirler"

Arslan, "İnsanoğlunun bazı şeylere ibretle bakması lazımdır. Şu ana kadar Milli Piyango çekilişini kazanan kaç insanı piyasada görüyorsunuz? Gidin İstanbul’un birçok sokağına bakın. O insanlar kâğıt topluyor. O derece rezil ve perişan olmuşlar. Çünkü o parada bereket yoktur. Başkasının malı yeniliyor ki bu da haramdır." ifadelerini kullandı.

“Milli Piyango toplumu etkileyen hastalıklardır”

Milli Piyango gibi haramların önüne geçmede en büyük sorumluluğun devlette olduğunu belirten Arslan, "Âlimlerden ricamız bunu bütün camilerde dile getirmeleridir. Sokaklarda gördüklerinde karşı çıkmaları lazımdır. Tabi burada birinci vazife devletindir. Vali, emniyet amiri, belediye başkanı bu duruma karşı çıksın. Yarın Allah'ın tokadı gelecekse onlara da gelecektir. En başında Avrupa'nın felsefesini, zihniyeti kabul etmeyip, ahlakını da memleketinden atacaksın ki halkın da sana ‘Doğrusun’ deyip peşinden gelsin. Ama ne yazık ki böyle değiliz. Eğer bunu devlet yapmıyorsa da şer'i olarak bu, âlimlerimize düşen bir görevdir. Herkes kendi çapında bu tür münkeratlara karşı çıksın. Çünkü Milli Piyango gibi münkeratlar toplumu etkileyen hastalıklardır.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-Sedat Karatay-İLKHA)

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.