Milli Temel İslami Bilgi Yarışması sonuçlandı

Milli Temel İslami Bilgi Yarışması sonuçlandı

Bulgaristan Başmüftülüğü'nün düzenlediği Bulgaristan Milli Temel İslami Bilgi Yarışması'nın bu yıl 8'incisi gerçekleştirildi.

HABER MRK - Bulgaristan Milli Temel İslami Bilgi Yarışması’na Filibe, Razgrad ve Smolyan Bölge Müftülüklerinden öğrenciler katıldı.

 

Ülkenin kuzeydoğusundaki Şumnu kentinde yapılan yarışmaya izleyici olarak Bulgaristan Baş Müftüsü, Bölge müftüleri, Bulgaristan Burgaz Başkonsolosu, Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Bşk. ve Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi profesörler katıldı.

 

Yarışmada Filibe Bölge Müftülüğü öğrencileri birinci olurken, Razgrad Müftülüğünden katılan öğrenciler ikinci, Smolyan Müftülüğü öğrencileri ise üçüncü oldu.

 

Yarışmaya izleyici olarak katılan Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bulgaristan ile Türkiye’nin kültürel bağlarının bu tip yarışmalar ve etkinliklerle daha da güçleneceğini belirtti.

 

Öztürk, “Bulgaristan Başmüftülüğü’nün düzenlediği bu yarışmaya katılmakla onlarla olan bağımızı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun gibi yarışmalarda destekçileri olmak bizler için de gurur verici bir şey. Komşu ve daha doğrusu kardeş ülkeler olarak ilişkilerimiz her zaman güçlü olmalıdır.” dedi.

 

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere onur plaketi ve çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından program sona erdi. (Sezer Özer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.