Milyonlar "Erbain" için Kerbela'da buluştu

Milyonlar "Erbain" için Kerbela'da buluştu

Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da katledilmelerinin 40'ıncı günü olan Matem Günü (Erbain) törenleri için milyonlarca Müslüman Kerbela'da buluştu.

Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da katledilmelerinin 40'ıncı günü olan Matem Günü (Erbain) törenleri için milyonlarca Müslüman Irak’ın Kerbela şehrine akın etti.

“Erbain” etkinlikleri dolayısıyla 60’dan fazla ülkeden Kerbela kentine gidenlerin sayısının 15 milyonu geçtiği belirtildi. Irak’ın Bağdat ve Necef kentlerinden çok sayıda Müslüman Kerbela’ya yürüdü. “Erbain” törenleri için sadece İran’dan 2,5 milyondan fazla kişi Irak’a gitti.

Erbain Törenleri için Türkiye'den de yaklaşık 20 bin kişi Irak'a gitti. Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da Kerbela'yı ziyaret etti.

Erbain yürüyüşü sırasında yol boyunca stantlar kuran insanlar, ziyaretçilere konaklama, yeme içme ve sağlık anlamında gönüllü olarak ücretsiz hizmet verdi. Paranın kabul edilmediği çadırlarda yas için yürüyen Milyonlarca insanın bütün ihtiyaçları gönüllüler tarafından sağlandı.

Erbain törenlerine Müslüman ülkelerden katılımın dışında Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanlar da katıldı.

Hicri takvime göre Aşura Günü’nden 40 gün sonraya denk gelen Sefer ayının 20’nci gününde düzenlenen anma törenlerinde yas, ağıt ve mersiye törenleri yapılıyor. Türkiye ve İran’ın çeşitli kentlerinde de “Erbain” törenleri düzenleniyor.

Iraklı ziyaretçiler, kendi şehirlerinden Kerbela’ya doğru yürüyor. Ancak İran ve başka ülkelerden Erbain yürüyüşüne katılanlar daha çok Necef’ten yürüyüşe başlıyor ve Kerbela’ya doğru yürüyor. Necef ile Kerbela arasındaki mesafe yaklaşık olarak 90 kilometre.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.