Milyonlarca insanın katili terörist ABD'den  İhvan'ı terör listesine koyma girişimi

Milyonlarca insanın katili terörist ABD'den İhvan'ı terör listesine koyma girişimi

Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi 7 milletvekili, Müslüman Kardeşler'in terör örgütü ilan edilmesini öngören tasarı sundu.

Mısır'da Sisi tarafından gerçekleştirilen darbenin ardından hedef haline getirilen Müslüman Kardeşler (İhvan) ABD tarafından da terör listesine alınmak üzere.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Müslüman Kardeşler'in terör örgütü ilan edilmesini öngören bir tasarı sunuldu. Cumhuriyetçi milletvekili Michelle Bachmann tarafından Dışişleri, Finansal Hizmetler ve Adalet komitelerine ayrı ayrı sunulan 5194 sayılı tasarı, Müslüman Kardeşler teşkilatı ya da onunla bağlantılı gruplara kasıtlı olarak materyal destek ya da kaynak sağlayanlara yönelik yaptırım getirilmesini öngörüyor.

Meclis'teki tümü Cumhuriyetçi Parti'ye mensup 7 milletvekilinin imzası bulunan tasarıda, ABD yasalarına göre, "Müslüman Kardeşler'in, yabancı terör örgütü olarak adlandırılması kriterini karşıladığı" iddia edilerek, terör örgütleri listesine alınması isteniyor.

ABD'de, Müslüman Kardeşler'le bağlantılı birey ya da bazı grupların daha önce de yaptırım listesine alındığı olmuştu, ancak Kongre'de teşkilatı bir bütün olarak yaptırım altına alma girişimine ilk kez rastlanıyor.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler