Milyonlarca liraya yapılan pazar yeri vahim durumda

Milyonlarca liraya yapılan pazar yeri vahim durumda

2018 yılının sonlarına doğru yapımı tamamlanan ve milyonlarca liraya mal olan Ağrı Sebze Pazarının vahim durumda olduğunu belirten esnaf, düzenli yapılmayışından dolayı pazar yerinin damladığını kaydetti.

2017 yılında çatısındaki karın ağırlığı nedeni ile çöken Ağrı Sebze Pazarı, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban'ın talimatıyla gerçekleştirilen proje ile uzun süren çalışmanın ardından ve milyonlarca lira harcanarak yerine yenisi yapıldı.

2018 yılının sonlarına doğru faaliyete geçen sebze pazarında esnaf hem yapımın uzun sürdüğünü hem de düzgün yapılmadığını belirterek eleştirdi. Esnaf şimdi de pazar yerinin damlamasından dert yanarak "Milyonlarca liraya yapılan pazar yeri vahim durumda" dedi.

Çatının damlamasından dolayı tezgâhlarının üstlerini branda ve naylonla kapatan esnaf, malzemelerinin zarar görmemeleri için gayret etseler de müşterinin bu durumdan mustarip olduğunu ve her tarafın damlamalar yüzünden su içinde kaldığını belirterek bundan dolayı kimsenin alışverişe gelmediğini ifade ettiler.

"Pazar yeri için 7 milyon harcandı"

Pazar esnaflarından Kemal Adıgüzel, Pazar yapımı için 7 milyon harcandığına dikkat çekerek, Pazar yerinin bu halde olmaması gerektiğini ifade etti.

Adıgüzel, "Bu pazar faaliyete girdi. 7 milyon para harcandı, sağlıklı bir şey yapılmadı. Pazarın halini görüyorsunuz, esnaf su içinde, her taraf damlıyor, yetkililere telefon açmamıza rağmen sahip çıkan olmadı. İnşallah medya aracılığıyla sesimiz duyulur, Cumhurbaşkanı ve yetkililer bu mağduriyetimizin görsünler. Neden sağlıklı bir şey yapılmadı, esnaf perişan, eşyalar su içerisinde, müşteri gelip alışveriş yapamıyor." dedi.

"Müşteri alıveriş yapmıyor, evimize ekmek götüremiyoruz"

Müşterilerin alışveriş yapmadığını dile getiren esnaflardan Hakkı Çakmak ise mağduriyetini şöyle ifade etti:

"Pazarımız yıkıldı, bir daha yaptılar. Eskipazar daha iyiydi.  Öyle bir durumdayız ki siftah yapmadan akşam evimize gitmek zorunda kalıyoruz. Mağduriyetimin hat safhada, yetkililer sesimizi duymadı. Çoluk çocuğumuz var onları duymak zorundayız, ekmek götüremediğimiz günleri yaşıyoruz. Maalesef bu durumumuz görmezden geliniyor. Her gelen sorunu gidereceğini dair söz veriyor, gelen gideni aratıyor maalesef."

"Ayaklarım ıslanmasın diye poşet bağlıyorum"

"10 gündür ayaklarımı su içerisinde işimiz bitmek üzere mağduriyetim var" diyerek tepki gösteren diğer bir esnaf Serkan Kılıç ise, "Daha yeni yapılan Pazar, yılı tamamlanmadan yıkımdan daha beter bir duruma gelmiş. Ayakkabılarım su içerisinde. Sabah evden çıkarken çoraplarımı yanıma alırım, sürekli değiştirmek zorunda kalırım. Maalesef ayaklarımıza poşet bağlayıp gezmek zorunda kalıyoruz. Çünkü yarım metreye yakın su mevcut. Mağduruz." şeklinde konuştu.

Seçimden seçime kendilerine ziyarete gelen yetkililerin bu mağduriyeti görmeleri gerektiğini ifade eden Önder Oğur, "Yetkililer bu duruma el atmalı, yaptığınız manavların içine su dolmuş, gerçekten çok mağduruz. Pazarın ne bir düzeni var ne de bir tertibatı var. Yetkililerin bizi ziyaretleri seçimden seçime oluyor. O şekilde görebiliyoruz başka türlü görmemiz mümkün değil." diye konuştu.

"Durum çok vahim"

Pazara alışverişe gelen Mehmet Aslan ise durumun vahametine dikkat çekerek şunları söyledi: "Pazara gelişimiz olmuyor, gelip alışveriş yaptığımızda ayaklarımız su doluyor. Biz de esnaf kadar mağduruz. Gelip alışveriş yapamıyoruz, bizim bir pazarımız var o da su içinde."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.