Minik öğrencilere yaz Kur’an kursunda hafızlık eğitimi

Minik öğrencilere yaz Kur’an kursunda hafızlık eğitimi

Hafızlık eğitimi almak isteyen imam hatip öğrencileri, yaz Kur’an kursu boyunca hafızlığın temel bilgilerini öğrenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman’da hafızlık eğitimi almak isteyen imam hatip öğrencilerine, yaz Kur’an kursu boyunca bu eğitimin temel bilgileri verilecek.

Batman’da ilk olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, örgün eğitimle beraber başlatılan hafızlık eğitimi devam ediyor. Geçtiğimiz sene hafızlık eğitimine başlayan öğrenciler bu yıl başarılı bir şekilde 6’ncı sınıfa geçmeye hak kazanırken, hafızlık eğitimine başlayacak olan 5’nci sınıf öğrencileri de yaz Kur’an kursu boyuncu hafızlık eğitiminin temel bilgilerini öğrenecek.

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören öğrenciler, hafızlık eğitiminin temel bilgilerini bir haftadır öğrenmeye başladılar.

“Bugün eğitim gören kızlarımız inşallah hafize olacaklar”

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Zeynep Özlem Sevim, geçen yıl kentte ilk olarak uygulanan proje kapsamında, imam hatipli ortaokul öğrencilerine hafızlık eğitimi verildiğini, bu yıl da eğitimin devam edeceğini hatırlattı.

Sevim, “2 yıldır kız öğrencilerimizin hafızlık eğitimi bizim okulda yapılmaktadır. Geçen yıla göre rağbet daha da artı. Bu yıl ikinci yılımız olacak. Geçen yıl gayet başarılı bir eğitim yılı geçirdik. Bugün burada eğitim gören kızlarımız inşallah hafize olacaklar.” dedi.

Yaz boyunca öğrencilere hafızlığın temel eğitimini vereceklerini aktaran Sevim, “Hafize hocalarımızın eşliğinde hafızlığın ilk adımı olan Kur’an-ı Kerim alfabesi ve mahreçleri öğretilecek. Eylül ayında Müftülük tarafından bir sınav yapılacak. Bu sınavdan geçen 30 öğrencimiz içinden 15 öğrencimiz önümüzdeki yılki hafızlık öğrencisi olmaya hak kazanacaklar.” ifadelerini kullandı.

Velilere çağrıda bulunan Sevim, herkesin çocuklarını bu tip okullara göndermesi tavsiyesinde bulundu.

“Kur’an-ı Kerimi bitirip hafize olmak istiyoruz”

Hafıze olmak istedikleri için kayıtlarını yaptıklarını anlatan öğrenciler, ortaokulu hafıze olarak bitirme imkânı elde edeceklerinden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

Hafıze olmak için bu okula geldiğini belirten öğrencilerden Tuba Arslan, “Buraya gelme nedenim hafıze olmak. Burada çok mutluyum. Bu okulu çok sevdim. Arkadaşlarımı da çok sevdim onlarla birlikte olmak çok güzel.” dedi.

İlerde hafızlık öğretmeni olmak istediğini söyleyen öğrencilerden Elif Kaplan, “Buraya hafızlık okumak için geldim. Çok mutluyum arkadaşlarımı çok seviyorum. Öğretmenlerimi de seviyorum. Bu okul çok güzel. İlerde hafızlık öğretmeni olmak istiyorum.” diye konuştu.

Bu okula hafıze bir doktor olmak için geldiğini aktaran öğrencilerden Yusra Taş, “Büyüdüğümde hafize bir doktor olmak istiyorum. Bu okulu çok sevdim. Umarım Eylül ayında yapılacak sınavı kazanırım ve okumak için buraya gelirim.” ifadelerini kullandı.

İmam hatibi çok sevdiğini söyleyen öğrencilerden Kevser Şimşek, şunları aktardı:

“Burada Kur’an-ı Kerimi bitirip hafize olmak istiyorum. Arkadaşlarımla burada çok eğleniyorum. Bu okulu, arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok sevdim. Öğretmenim çok güzel şeyler öğretti. Burada kendimi geliştirmek istiyorum. Okulumu okuyup hafize olmak istiyorum. Sınava gireceğim. Kazanırsam bu okulda okuyacağım.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler