Minik yiğit kasık fıtığından 20 dakikada kurtuldu

Minik yiğit kasık fıtığından 20 dakikada kurtuldu

Kasık fıtığı hastası olan minik Yiğit Yağız, Memorial Dicle Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı'nın yaptığı 20 dakikalık cerrahi operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Mardinde yaşayan Sema ve Fatih Açıl çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen minik Yiğit Yağız, kasıklarında oluşan fıtık nedeniyle getirildiği Memorial Dicle Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı tarafından yapılan tetkik ve muayene sonucu ameliyata alınarak laparoskopik cerrahi uygulandı. 20 dakika süren işlem sonrası Yiğit bebek sağlığına kavuştu.

Mardinli aile, bebek heyecanı yaşarken sezaryen ile alınan bebeğin solunum sıkıntısı çektiği belirlendi ve yenidoğan yoğun bakıma alındı. 26 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra ilk doğan bebeklerine Yiğit Yağız adını verdiler. Yoğun bakım sürecinin sonunda anne babasına kavuşan Yiğit Bebek’in bu kez de kasıklarında oluşan fıtık nedeniyle ailesi ikinci şoku yaşadı. Memorial Dicle Hastanesi’ne başvuran aileye, bebeklerinin ameliyat olması gerektiği söylendi. Yiğit Bebek, Kamacı’nın gerçekleştirdiği laparoskopik cerrahi ile ailesini sevindirdi.

Açıl’ın kasıkta şişlik şikâyeti ile geldiğini söyleyen Op. Dr. Taner Kamacı, "

Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda inguinal herni yani kasık fıtığı olduğunu teyit ettik. Hastanın bağırsakları sağ kasık kanalına girdiği ve sıkışma riski olduğu için bir an önce ameliyat edilmesi gerekiyordu. Kasık fıtığının iki taraflı ve aynı zamanda genişçe bir göbek fıtığı olması nedeniyle hastamız için en uygun ameliyat tercihi laparoskopik cerrahiydi. Hastamızın göbeğinde 3 milimetrelik bir kesi açarak buradan özel kamera ile karın içerisindeki fıtığın durumunu gözlemledik. Sonrasında her iki kasık fıtığını laparoskopik olarak onardık. Ayrıca göbek fıtığını da tamir ederek toplamda 20 dakika gibi kısa bir sürede ameliyatı tamamladık." ifadelerini kullandı.

Laparoskopik cerrahinin avantajları hakkında bilgi veren Kamacı, "Açık ameliyata göre hastanın hissedeceği ağrının çok az olması, ameliyat izi kalmaması, diğer kasık bölgesinin de görülerek orada da varsa fıtık aynı anda ameliyat edilmesine fırsat verir. Açık ameliyata göre daha kısa sürmesi ve hastanın daha az anestezi alması gibi birçok avantajından dolayı hastaya ciddi bir cerrahi konfor sağlıyor." açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.