Mısır Cuntasının idam kararları İstanbul’da protesto edildi

Mısır Cuntasının idam kararları İstanbul’da protesto edildi

Mısır’da darbeci Sisi mahkemelerinin meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkında verdiği idam kararları Memur Sen ve Sağlık Sen tarafından İstanbul’da protesto edildi.

Mısır’ın darbeci yönetimin meşru Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerine verdiği idam kararları, Türkiye’nin dört bir tarafından protesto ediliyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen protestolardan biri de bugün öğle sıralarında İstanbul Aksaray’da Memur Sen ve Sağlık Sen tarafından gerçekleştirildi.

Aksaray Metrosu önünde bir araya gelen kalabalık sık sık ‘Katil Sisi Mısır’dan Defol, Katil Sisi Seninleyiz Mursi, İhvan’a Selam Direnişe Devam, Direne Direne Kazanacağız, Katil ABD Ortadoğu’dan Defol, Zalimlere Karşı Omuz Omuza, Müslüman Zulme Boyun Eğemez” sloganları attı.

Protesto gösterisine Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Erdal Elibüyük ve Fatih ilçe Başkanı Murat Karinçu da katılarak destek verdi.

İdam kararını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz

Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz, “Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız. Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Hafta sonu darbe hukuku Mursi, Bedii ve Karadavi’nin de aralarından bulunduğu 106 kişinin dosyasını idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi. Yazıklar olsun… Mursi’ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararların ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir.” dedi.

Dünyanın sessizliği yeni katliamlara kapı aralıyor

Dünyanın sessizliğinin yeni katliamların ayak sesi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi’yi darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken batı da bu zulme ortak oluyor. Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın, bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden dolayı darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Son hukuksuz karar ve batının sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu.” ifadelerini kullandı.

Ey Müftü! Bu kararı onaylama!

Kararın gönderildiği Müftü ye de seslenen Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Ey müftü! Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararları onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın.”

BM ikiyüzlü davranışıyla bu coğrafyaya zarar verdi

BM’nin ikiyüzlü olduğunu belirten Yılmaz, “Peki, BM neden sessiz? Mısır’da zulüm kol geziyor, BM yine yan çiziyor… Mısır’da darbe olmasaydı, Suriye’de devrim tamamlansaydı, azgın İsrail bu kadar rahat katliam yapamayacaktı. Ama BM darbeciye darbeci, diktatöre diktatör diyemediği gibi her defasında onların değirmenine su taşıdı. İkiyüzlü davranışıyla BM bu coğrafyaya zarar verdi, mazlum halkların ahını aldı.” şeklinde konuştu.

Kardeşlerimiz özgür olana kadar durmayacağız

Mısır halkının tüm zorbalıklara rağmen direnişten hiç vazgeçmediğinin altını çizen Yılmaz son olarak şunları söyledi: “Onlar direnerek hepimizin onuruna sahip çıktı. Peki, biz ne yapıyoruz? Ey insanlık! Ey ümmet! Yeter artık ayağa kalk ve kardeşlerine sahip çık. Siyonistlere, emperyalistlere, diktatörlere, darbecilere dur deme vaktidir. Bizim için, ümmet için direnen kardeşlerimizin yanında, kapitalist barbarların karşısında durma vaktidir. Batıdan medet umma devri bitmiştir. BM’den adalet bekleme devri bitmiştir. Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir. Gün bugündür. İnsanlık öyle ses vermeli ki utanç verici, insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan insanlık kriterlerine uymayan, İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilsin. Şikayet etmeyeceğiz. Ayağa kalkacağız. Kardeşlerimiz özgür olana kadar da durmayacağız.”   (Erkan Yavuz - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.