Mısır’da bir İhvan üyesi hapishanede hayatını kaybetti

Mısır’da bir İhvan üyesi hapishanede hayatını kaybetti

Mısır'da İhvan üyesi Ramadan'ın, tutuklu bulunduğu Zekazik hapishanesinde, tıbbi ihmal sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın   siyasi kanadı olan Hürriyet ve Adalet Partisi  üyesi Vahid Ramadan'ın tutuklu bulunduğu, Mısır’ın Nil Deltası'nda yer alan Eş-Şarkiyye vilayetindeki  Ez-Zekazik hapishanesinde hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Konu hakkında gazetecilere bilgi veren Ramadan'ın eşi İzzet Atallah, 59 yaşındaki eşi Ramadan'ın tıbbi ihmal sonucu Zekazik hapishanesinde yaşamını yitirdiğini belirterek, eşinin karaciğer sirozu ve mide ülseri gibi birkaç kronik hastalığı bulunduğunu, duruşmalara hareket kabiliyetini yitirdiği için diğer mahkumların omuzunda taşındığını söyledi.

Mahkeme heyetinin de eşinin bu durumunu  gördüğünü, kendilerinin de tedavisi için savcılığa defalarca başvurmalarına rağmen taleplerinin yerine getirilmediğini ifade etti.

Eşine yöneltilen suçlamaların tamamen asılsız ve  uydurma olduğunu belirten Atallah, eşine önce 5 yıl hapis, 50 bin cüneyh (yaklaşık 6 bin dolar) para cezasıverildiğini, karara yaptıkları itirazın ardından cezasının 1 yıl hapis ile bin  cüneyhe  düşürüldüğünü ifade etti.

Vefat eden Ramadan'ın, hapis cezasının bitmesinin ardından 17 Aralık'ta tahliye edilmesi bekleniyordu.

Ramadan'ın ölümüyle ilgili Mısırlı yetkililerden  henüz  bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.