Mısır’daki idam kararları Bitlis’te protesto edildi

Mısır’daki idam kararları Bitlis’te protesto edildi

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama mahkûm edilmesi Bitlis’te düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

Sisi cuntası tarafından Muhammed Mursi, İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed Bedii ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkûm edilmesi, Eğitim Bir Sen Bitlis şubesi tarafından merkez Ulu Cami önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

Düzenlenen basın açıklamasına birçok STK temsilcisinin yanı sıra, Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya da katıldı. Gurup adına açıklamayı okuyan Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, verilen kararların hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu belirterek tüm vicdan sahibi insanları harekete geçmeye davet etti.

 Verilen idam kararlarının Mısır’daki vahşetin tescili olduğunu söyleyen Durak, “Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz.” dedi.

Durak, Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmünü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını vurguladı.

Son hukuksuz kararın ve Batı’nın sessizliğinin dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğunu ortaya çıkardığını söyleyen Durak, haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre ettiğini belirtti.

Ortadoğu ülkelerinin bu zulme seyirci kalması ve 3 maymunu oynamaya devam etmesi durumunda tarihin bunu affetmeyeceğini belirten Durak, Mısır müftüsüne de seslenerek, “Ey Müftü! Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah’ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra’da hesabını vereceksin.” ifadelerini kullandı.    (Şükrü Tontaş-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.