Mısır’daki idamlara tepkiler

Mısır’daki idamlara tepkiler

Mardinliler, Mısır'da 9 gencin Sisi cuntası tarafından idam edilerek şehid edilmesine tepki gösterdi.

Mısır’da cunta yönetimi tarafından darbe karşıtı gençlerden Ahmed Vehdan, Ebul Kasım Ahmed, Ahmed Cemal Hicazi, Mahmud el-Ahmedi, Ebu Bekr es-Seyyid, Abdurrahman Süleyman, Ahmed Decvi, Ahmed Mahrus Seyyid ve İslam Muhammed’in idam edilerek şehid edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cuntacıların darbe karşıtı 9 genci idam etmesine tepki gösteren Mardinli vatandaşlar, olayı kınadıklarını, ancak böyle üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için İslam ümmetinin harekete geçmesi gerektiğini ifade ettiler.

“Mekânları cennet, makamları âli olsun”

Mısır’da darbeci Sisi’nin 9 Müslüman genci idam etmesini kınadığını aktaran Ahmet Oruç, “Cenab-ı Allah (Celle Celaluhu) onların ahını bırakmasın. Bu çirkin işi kınıyoruz, Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Onlar, şehid oldular, şehitler ölmez. Cenab-ı Allah, onların makamlarını yükseltsin. Mekânları cennet, makamları âli olsun.” dedi.

“İslam ülkeleri zulme karşı harekete geçmelidir”

Mısır’da 9 gencin idam edilmesini internetten öğrendiğini dile getiren Mehmet Beşir Gargüli de “Bu gençler, suçsuz ve sebepsiz yere idam edildiler. Darbeye karşı çıktıkları için şehit edildiler, Allah şehadetlerini kabul etsin inşallah. Allah, bu idamları yapanların belasını versin, haklarını bırakmasın.” diye konuştu.

İbrahim Halil Gargüli ise Mısır’daki idam kararlarını kınadığını belirterek, “İslam ülkelerinin idarecileri zalim Sisi’nin zulmünü durdurmak için harekete geçmelidir artık.” dedi.

“Türkiye’nin zulümlere sesiz kalmaması lazım”

Mısır’da cunta yönetiminin darbe karşıtı 9 genci idam etmesini telin ettiğini anımsatan Hüseyin Arasan, şunları söyledi:

“Mısır’da darbeden sonra birçok idam kararı alındı ve bu idamların gerçekleşmesi, Müslümanların suskunluğundan geliyor. Müslümanlar yeterince baskı yapmadığı için, sessiz kaldığı için bu idamlar maalesef gerçekleşiyor. İslam ümmetinin artık bu zulümlere şiddetle karşı çıkması lazım, birlik ve beraberlik için hareket edilmesi gerekir. Şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyorum, Allah ailelerine sabır versin. Bu zulüm böyle devam etmeyecektir, bu zulmü kınıyoruz, telin ediyoruz. Sisi ve yönetimini kınıyoruz. Geçenlerde Mısırlı bir gencin de Türkiye’den Mısır’a iade edilmesine de karşıyız. Bunlara sahip çıkılması gerekirken iade edilmesi kabul edilebilir değil. Türkiye’nin de bu zulümlere sesiz kalmaması lazım. Tekrardan şehitlere Allah’tan rahmet, ailelere sabır diliyorum.”   

“İdamların önüne geçilsin”

İdamlara tepki gösteren Mehmet Veske, şu an büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Veske, “Dünya ve özellikle İslam ümmetinin bu işin üzerinde durması lazım, bunlara en yüksek perdeden tepki vermesi gerekir ki bir daha böyle olaylar yaşanmasın. Yoksa bunun arkası gelmeyecek. Zalim ve darbeci Sisi’nin yapmış olduğu haksızlığa karşı tepki vermeliyiz. Tabi ki bu zulmü kınıyoruz. İslam ülkelerinin başında olanlar, bu idamların önüne geçmesi gerekir. Bu olayın bir daha yaşanmamasını istiyoruz.” dedi.

“İçimiz kan ağlıyor”

İdamları lanetlediğini kaydeden Ramazan Ürün, “Bu idamlar, yaramızı deşiyor. İçimiz kan ağlıyor. Bu zulmü lanetliyoruz. Allah’a havale ediyoruz. Rabbim, haklarını ve ahlarını bırakmasın. Söyleyecek bir şey bulamıyoruz, çünkü hakikaten içimiz kan ağlıyor. Müslümanların düştüğü durumu ve zalimlerin yaptığını ancak Allah’a havale ediyoruz. Allah, Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.” diye konuştu.  

“İdamları kınıyoruz, lanetliyoruz”

Mehmet Öztürk de Mısır’daki cuntacıları, Sisi’yi, darbecileri ve emperyalistleri kınadığını, lanetlediğini söyledi. 

Şehmuz Özdemir de bir daha böyle olayların yaşanması için Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi. Özdemir, “Biz bu idamları kınıyoruz, lanetliyoruz. Müslümanlar bir araya gelmeli, birlikten güç doğar, güç olunca bu tür eylemlerin önüne geçiliyor. Allah, şehitlerin hakkını bırakmasın.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.