Mısır Firavunu Sisi Gazze'nin boğazını sıkıyor!

Mısır Firavunu Sisi Gazze'nin boğazını sıkıyor!

Darbeci Mısır Yönetimi Gazze'ye giden yardımları engelleyerek siyonistlere destek veriyor.

Darbeci Mısır yöetimi yardım konvoyuna izin vermedi
Darbeci Mısır yetkilileri, Mısır’dan Gazze’ye girmeye çalışan yardım konvoyunun geçmesine izin vermedi.
500'den fazla insan ve 11 otobüsün bulunduğu konvoy Sina'ya kadar herhangi bir engelle karşılaşmadan gelmişti.

Mısır cuntası Siyonist İsrail'e destek çıkarak, Gazze'ye giden insani yardımları dahi engelliyor. Siyonist katiller Mısır'ın darbeci yönetimine bu tutumlarından dolayı takdirlerini ifade etmişlerdi.

Katil Siyonistlerin Saldırıarı Sürüyor

Katil İsrail’in, katil Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun talimatıyla perşembe akşamı başlattığı kara saldırısı sürüyor.
Al Jazeera Filistin büro müdürü Velid Ömeri, Netanyahu’nun orduyu Gazze’nin derinlerine sokmakla fazla askeri kayıpların artmasından korktuğunu söyledi. Ömeri’ye göre, askeri kayıpların artması Netanyahu’ya verilen desteği alt üst edebilir. O yüzden Gazze’de çok sınırlı bir şekilde ilerleyişini sürdürüyor.

Çocuklar ölmeye devam ediyor
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesini hedef alan bombardımanda 10 yaşındaki Ahmet Hammude’nin öldüğünü ve 4 kişinin de ağır yaralandığını söyledi. Sağlık bakanlığı kaynaklarına göre, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde bombaladığı evde 6 yaşında bir çocuk öldü. Ailesinden 7 kişi de yaralandı.

Perşembe günü kara saldırılarının başlamasının hız kazanan ölümler 337’ye ulaştı. Ölenlerin çoğunu kadın ve çocuk Filistinli masum siviller oluşturuyor. Saldırılardan yaralananların sayısı ise 2 bini aştı.

Hastanelerde ilaç sıkıntısı sürüyor
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, son günlerde hastanelere gelen çok sayıda yaralının eldeki ilaçların büyük bir kısmını tükettiğini söyledi. Kudra, hastanelerde önemli bir ilaç ve elektrik krizi yaşandığını belirtti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA’nın sözcüsü Chris Gunness de Gazze’de UNRWA’nın kurduğu 43 sığınağa giden Filistinlilerin sayısının 50 bini geçtiğini söyledi. Gunness, UNRWA’nın temel yardım maddelerinin tükenmek üzerinde olduğunu ifade etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.