Mısır ordusuna denizden saldırı: 8 kayıp

Mısır ordusuna denizden saldırı: 8 kayıp

Mısır donanmasına ait gemilere tatbikat yaptıkları sırada saldırı yapıldı, beş Mısır askeri yaralandı

Akdeniz'de tatbikat yapan Mısır donanmasına ait birliğe, balıkçı teknelerinden ateş açıldı; 5 asker yaralandı, 8 asker kayboldu.

Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, Akdeniz'in Nil Deltası bölgesinde, kıyıdan 70 km uzaklıkta tatbikat yapan birliğe balıkçı tekneleriyle düzenlenen saldırı sonucunda 5 askerin yaralandığını, 8 askerin kaybolduğunu belirtti.

Semir, askerlerin karşılık verdiğini, ve saldırıyı düzenleyen 4 balıkçı teknesinin de imha edildiğini, 32 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Kaybolan 8 asker aranıyor. Mısır Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada birliğe takviye güç gönderildiğini ve bu sayede saldırının püskürtüldüğü belirtildi.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği bilinmiyor. Ancak ülkedeki bazı örgütlerden Ensar Beyt El Makdis isimli grup IŞİD'e bağlılıklarını bildirmiş ve saldırılar düzenleyeceğini açıklamıştı. Bu grup daha çok Sina yarım adasındaki kara birliklerine yönelik saldırısıyla biliniyor. Son olarak Kuzey Sina'da bu örgüt tarafından yapıldığı düşünülen saldırıda 30 Mısır askeri öldürülmüştü. Mısır donanmasına 2012'den bu yana saldırı düzenlenmiyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.