Mısır uçağının enkazı bulundu

Mısır uçağının enkazı bulundu

Paris'ten Kahire'ye 66 yolcu ve mürettebatla uçarken düşen Mısır Havayollarına ait uçağın enkazına Yunanistan'ın Karpathos Adası'nın güneyinde ulaşıldığı bildirildi.

Düşen Mısır Havayollarına ait uçağın enkazını bulmak için arama kurtarma çalışması yapan bir Yunan fırkateyni ekiplerinin aralarında can yeleklerinin de bulunduğu uçağa ait parçaları bulduğu kaydedildi.

Mısır Havacılık Bakanı Şerif Fathi düzenlediği basın toplantısında, Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'de düşen Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait yolcu uçağı ile ilgili varsayımlara girmek istemediğini ancak, teknik arıza ihtimaline ağırlık verilmesinin doğru olmadığını belirterek, "Terör saldırısı sonucu düşme ihtimalinin, teknik bir arıza nedeniyle düşme ihtimalinden daha yüksek" olduğunu söyledi.

Düşen uçağın enkazını arayan bir Yunan fırkateyni, Girit adasının 230 mil güneyinde uçağa ait olabilecek iki büyük yüzen nesne bulduğu, kırmızı-beyaz renklerde plastik parçaların, uçağın telsiz cihazından sinyal alınan son noktaya yakın bir yerde olduğu belirtildi.

Mısır uçağı, Yunan hava sahasını terk ettikten kısa bir süre sonra ve Mısır hava sahasına girdikten birkaç dakika sonra radar ekranlarından kaybolmuştu.

MS804 sefer sayılı uçakta, üçü çocuk 56 yolcu, yedi mürettebat ve üç güvenlik görevlisi bulunuyordu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler