Mısır uçakları Libya'yı bombalıyor

Mısır uçakları Libya'yı bombalıyor

Libya'da birkaç gündür bombalama yapan kimliği belirsiz uçakların Mısır ordusuna ait olduğu ve saldırılarda kullanılan mühimmatın Libya envanterlerinde olmadığı belirtiliyor

Libya’da son birkaç gündür düzenlenen hava saldırıları gizemini koruyor. Kimliği belirlenemeyen bazı uçaklar başkentte bazı hedefleri bombalarken uçakların Mısır’a ait olduğu iddia edildi.

Libya Ordusu'na bağlı Merkez Kalkan Kuvvetleri sözcüsü Ahmed Hediyye, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE), merkezi hükümete yönelik darbe girşiminde bulunan Halife Hafter'i desteklemekle ve Trablus'taki askeri noktaları hedef almakla suçladı.

Halife Hafter’in ABD tarafından desteklendiği iddia ediliyor. Hafter’e bağlı güçler, sık sık bazı bölgelerde hava saldırıları düzenliyor ancak birkaç gündür uçaklardan yapılan saldırılarda kullanılan mühimmatın Libya’da mevcut olmadığı yönündeki açıklamalar Mısır’ın Libya’daki çatışmalara dahil olduğu yönündeki iddiaları destekliyor.

Libyalı kaynaklar, saldırılarda kullanılan mühimmatın ülkedeki envanterde kayıtlı olmadığını, bombalama eylemlerinin Mısır uçakları tarafından yapılmış olmasının en kuvvetli ihtimal olduğunu ifade ediyor.
MISIR YALANLADI

Mısır yönetimi, Libya'nın başkenti Trablus'taki askeri noktaları hedef alan saldırıya ordusuna ait uçakların katıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, Trablus'taki askeri noktalarına düzenlenen saldırıya, Mısır savaş uçaklarının katıldığı yönündeki haberlere işaret ederek, "Bir takım kişilerin ve bazı medya organlarının bu yönde yer verdiği haberlerin tamamını yalanlıyoruz" ifadesini kullandı.

Bu tür haberlerin herhangi bir dayanağının olmadığının ifade edildiği açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı olarak, Libya'daki siyasi  ve güvenlik alanındaki gelişmeleri takip ediyor, en kısa sürede parlamento seçimlerinin yapılması ve ulusal hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz" sözlerine yer verildi.

BAE ise henüz bir açıklama yapmadı.
İHVAN'DAN SİSİ'YE UYARI

Öte yandan Mısır Müslüman Kardeşler Cemiyeti (İhvan) bir açıklama yaparak Mısır'ın Libya'ya yapacağı bir müdahalenin bölgede kaosa yol açacağını belirterek Libya'daki çatışmalardan uzak durulmasını istedi.
TRABLUS HAVALİMANI: MİSTRATA’DAKİ DEVRİMCİ GÜÇLERİN ELİNDE

Fecr-i Libya Kuvvetleri'nin Libya'daki Uluslararası Trablus Havaalanı'nı tamamen ele geçirdiği bildirildi.

Libya ordusuna bağlı Merkez Kalkan Kuvvetleri sözcüsü Ahmed Hediyye, Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci grupların, havaalanında kontrolü sağladığını, havaalanı yakınlarındaki stratejik "En-Nakliyye" kampını da ele geçirdiğini ifade etti.

Fecr-i Libya Kuvvetleri geçtiğimiz aydan bu yana, havaalanını kontrol altına alabilmek için Zintan merkezli el-Ka'ka ve es-Savaik grupları ile çatışıyordu.
HÜKÜMET 10 GÜN İÇİNDE KURULACAK

Libya Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed Şuayb, meclisin 1 hafta ila 10 gün içinde ulusal hükümeti kuracağını söyledi.

Libyalı milletvekillerinden oluşan bir heyetle Mısır'ı ziyaret eden Şuayb, Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya geldi. Şuayb, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, meclisin Libya halkının tek temsilcisi olduğunu ve kurulacak hükümetin de halkın istediği rolü yerine getirecek meşru bir hükümet olacağını kaydetti.

Geçici Başbakan Abdullah es-Seni, 11 Mart'ta hükümeti kurmakla görevlendirilmiş, ancak ülkenin içinde bulunduğu güvenlik sorunu nedeniyle yeni başbakanın seçimi gerçekleştirilememişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler