Mısır uçakları Libya'yı vurdu

Mısır uçakları Libya'yı vurdu

IŞİD'in 21 Kıptiyi öldürmesi üzerine Mısır uçakları Libya'da örgüte ait hedefleri vurdu.

IŞİD'in 21 Kıptiyi öldürmesi üzerine Mısır uçakları Libya'da örgüte ait hedefleri vurdu.

Mısır Hava Kuvvetleri, Libya'da IŞİD'e ait hedefleri vurduklarını açıkladı ancak Derne'deki saldırıda üç çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde de Mısır uçaklarının Libya'yı vurduğu yönünde iddialar ortaya atılıştı. Mısırlı yetkililer iddiaları kabul etmese de Libya'da darbeye teşebbüs eden Halif eHafter, saldırıları desteklediğini açıklamıştı.

HAFTER'DEN DESTEK

Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter, Mısır'ın Libya'da askeri operasyon düzenlemesini desteklediğini belirtti.

Mısır'da Aşire Mesaen adlı televizyon programına telefonla bağlanan Hafter, "Mısır-Libya arasındaki sınır, terör merkezlerine karşı yapılacak herhangi bir müdahale için hiçbir engel teşkil etmiyor." dedi.

Hafter, Mısır'ın, Libya'daki söz konusu merkezlere yapacağı herhangi bir müdahaleye karşı çıkmayacaklarını vurgulayarak, bu konuda Libya'nın Mısır'ın bir kenti gibi kabul edildiğini ifade etti.

Öte yandan, Mısır'ın Dışişleri duayenlerinden Mustafa el-Fıki de yerel bir televizyonda yaptığı açıklamada, Mısır'ın, Libya'ya acilen hava saldırısı düzenlemesi gerektiğini belirtti.

Libya'da 12 Şubat'ta kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin IŞİD tarafından infaz edildiğine dair görüntüler dün yayınlanmıştı.

Libya'da emekli general Halife Hafter'in, Mayıs 2014'te, Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.